Drama i ferieparadis: Afklædt kvinde 'stegt levende' på åbent hav

Den 55-årige årige kvinde flød rundt på havet på en oppustelig luftmadras i 21 timer, før redningsfolk fik hende i sikkerhed

Den solbadende kvinde blev dagen efter fundet stærkt nedkølet 11 kilometer fra kysten. Foto: All Over Press
Den solbadende kvinde blev dagen efter fundet stærkt nedkølet 11 kilometer fra kysten. Foto: All Over Press

En 55-årig russisk turist blev i sidste uge 'stegt levende' af solen efter at være strandet i knap et døgn på åbent hav under en ferie på Kreta, da en stærk strøm trak hendes luftmadras med sig.

Det skriver adskillige internationale medier - heriblandt The Sun.

Kvinden ved navn Olga Kuldo befandt sig på den græske ferieø med sin 59-årige mand, Oleg, og deres fælles datter Yulia på 28 år, da hun besluttede sig for at tage en eftermiddagstur alene på stranden.

Da Olga Kuldo sent på aftenen endnu ikke var kommet tilbage på hotellet, kontaktede hendes familie myndighederne, som satte en større eftersøgning i gang, og dagen efter blev hun spottet cirka 11 kilometer fra kysten.

Den dødsensfarlige 'Pelagia noctiluca' (den portugisiske orlogsmand) har indtaget de spanske kyster, hvor den har fået fat i en seks-årig svensk pige. Arkivfoto: Franco Banfi Ferie Seks-årig brændt af livsfarlig brandmand i Spanien

'Brændt til aske'
Den 55-årige russiske kvinde havde angiveligt lagt sig på sin oppustelige madras med lukkede øjne, hvorefter strømmen langsomt havde drevet hende længere og længere ud på det åbne hav.

Olga Kulda var ilde tilredt, da sikkerhedsfolk fik bjærget hende. Hun led blandt andet af hypotermi, som er en tilstand, hvor kroppen får en livsfarlig lav temperatur, og man blandt andet begynder at ryste og få vejrtrækningsproblemer samt en svækket bevidsthed. Hendes kropstemperatur var angiveligt dalet til 32 grader, hvilket altså er omkring fem grader lavere end normalt.

Derudover skriver flere medier, at hendes datter beskriver morens hud som 'brændt til aske', og at hun var blevet 'stegt levende' af solen i løbet af de 21 lange timer på åbent hav.

Den russiske kvinde blev derudover hastet til hospitalet med hjerteproblemer, men blev udskrevet efter et døgn. Lokale medier skriver, at lægerne har udtalt, at 'hun er heldig at være i live'.

- Hun overlevede på trods af en kold nat med stærke vinde, regn og endda torden, skriver et lokalt medie ifølge The Sun.

Dette skilt står udenfor en restaurant på Zakynthos i det vestlige Grækenland, hvor der sælges balloner fyldt med lattergas for én euro. Billedet er taget i juni måned. Foto: Gudrun Nylén/Europæiske Rejseforsikring Ferie Advarer mod farlig ferie-trend: Kan medføre hjerneskader og dødsfald

109 kommentarer
Vis kommentarer