Dramatisk afsked: Fly forsinket på grund af guldfisk

Et fly blev forsinket, da James Ayr og guldfisken Lil'b måtte skilles lige før afgang

Den to måneder gamle Lil'b skulle have fløjet med ejeren til Auckland i sit midlertidige Tupperware-hjem. (Foto: Flickr/Annie Roi)
Den to måneder gamle Lil'b skulle have fløjet med ejeren til Auckland i sit midlertidige Tupperware-hjem. (Foto: Flickr/Annie Roi)

Guldfisken Lil'b fik desværre ikke sin debut som 'flyvefisk', da den i en Tupperware-boks boardede et Jetstar-fly i Wellington, New Zealand, med sin ejer, James Ayr. Det skriver Stuff.co.nz.

Lil'b skulle ellers have været en 22-års fødselsdagsgave til James Ayrs kæreste Edith Scott i Auckland, og derfor havde han forinden også researchet på, om det var okay at tage den med ombord.

Da han og fisken havde sat sig i flysædet, kom flypersonalet alligevel hen og bad ham om at fjerne Lil'b.

- Han var glad, han var på flyet. Jeg havde ham i skødet. Så jeg sagde: 'Jamen, hvad skal jeg så gøre med den?', fortæller James Ayr til Stuff.co.nz.

Forsinkede flyet
Fisken endte med at forsinke flyet med over en halv time, efter James Ayr blev bedt om at give Lil'b til flypersonalet, som selv fjernede fisken fra flyet.

Guldfisken blev konfiskeret på trods af, at ejeren i forvejen havde fået forhåndsgodkendelse til at tage fisken med ombord. Også en af James Ayrs medpassagerer påstod at have overhørt, at Lil'b ved check-in-skranken blev godkendt til at komme med på flyet.

Men lufthavnens toldmanager tilbød i stedet at tage Lil'b hjem til sit akvarie hos James Ayr, og det takkede han ja til.

Rejste alene til Auckland
På trods af Jetstars strikse regler om transport af dyr, kom Lil'b alligevel frem til Auckland og sin ejer.

Air New Zealand forbarmede sig nemlig over den lille guldfisk og fløj den frem til James Ayr og kæresten i Auckland. Og nyheden bragte stor glæde til parret.

– Det er en stor lettelse, at Lil'b skal hjem til sit nye akvarie i dag, siger James Ayr til mediet.

– Vi er virkelig glade for, at han er i live, tilføjer Edith Scott.

5 kommentarer
Vis kommentarer