Dramatisk surf-konkurrence: Spækhugger prøver at angribe

Tre kæmpe spækhuggere dukkede pludseligt op på stranden i den norske øgruppe Lofoten

Her kan du se, hvordan spækhuggeren gør klar til at angribe surferen. Video: Lofoten Masters/lofotenmasters.com

Weekendens semifinale i Lofoten Masters surf-konkurrence var tæt på at ende fatalt for de deltagende surfere, da tre spækhuggere ud af det blå dukkede op af vandet.

Især en enkelt af surferne var i livsfare, da den ene spækhugger gjorde klar til at angribe. Heldigvis slap surferen uskadt fra det dramatiske møde med spækhuggeren, som nåede at fortryde sit angreb.

- Spækhuggeren troede sikkert, at surferen var en sæl, men afbrød angrebet, da den opdagede, at det ikke var en sæl, forklarer marinebiolog Eve Marie Jourdain til norske VG.

Første haj-episode på Mallorca skete den 25. juni, hvor en haj kom ualmindeligt tæt på badende turister. Foto: Privat Ferie Pas på: Endnu en haj spottet ved populær ferieø

Gemmer sig, før den angriber
Den dramatiske surf-konkurrence fandt sted i Lofoten, som er en norsk øgruppe i det nordlige Atlanterhav.

På en video af episoden kan man se, at det ikke umiddelbart ligner, at der er fare på færde, men nærmest fra det ene sekund til det andet dukker det enorme havpattedyr med sit frygtindgydende ry op af bølgerne.

Der er dog ifølge marinebiolog Eve Marie Jourdain en god forklaring på, hvorfor spækhuggerne først bliver opdaget, når det ofte er for sent:

- Under jagt gemmer spælhuggeren sig i bølgerne for at komme så tæt på byttet som muligt, forklarer hun til VG.

Du kan se videoen af spækhuggerne i playeren øverst oppe.

Ferie Badegæster ænser slet ikke kæmpe hval