Drik øl - og beskyt din arv

Den britiske velgørenhedsorganisation National Trust giver med ny klub øl-entusiaster adgang til sjældne øl – og det hele har et godt formål

Smag løs - det er for et godt formål (Foto: Quinn Dombrowski/Flickr)
Smag løs - det er for et godt formål (Foto: Quinn Dombrowski/Flickr)
Følg Ferie

Hvad siger du til at drikke en øl for vedligeholdelsen af en historisk bygning? For fredningen af et særligt naturområde? Eller for bevaringen af en årelang tradition? Det lyder ikke helt dumt, vel?

Sidstnævnte er netop måden, hvorpå den britiske velgørende organisation National Trust, der arbejder for bevaring af britisk natur- og kulturarv, har valgt at gribe en ny indsamling an.

Nægtede kvinde at boarde med brystpumpe

Organisationen inviterer deres medlemmer til at blive en del af deres nye ølklub, hvor medlemmer for et bestemt månedligt beløb får tilsendt særligt udvalgte britiske øl og på den måde støtter op om Storbritanniens store tradition indenfor øl-bryggeri.

Overnat i luksuriøs skilift i 2700 meters højde

National Trust driver ølklubben i samarbejde med den engelske bryggerikæde Delavals. Kæden blev grundlagt i 1800-tallet, og i 2009 overlevede deres største historiske bryggeri, Seaton Sluice, ved hjælp fra netop en National Trust indsamling. Direktør i Delavals, David Gilfillan, siger til The Telegraph:

– De fleste specialbryggerier leverer i dag ikke til supermarkeder, hvilket gør det svært for entusiaster at prøve forskellige øl uden at skulle rejse hele landet rundt. Med National Trust ølklubben kan du drikke øl og samtidig støtte op om Englands arv – det er ikke så ofte, at man kan sige det.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.