Drømmer om solferie: Nu tør danskerne igen booke udlandsrejse

Der er stor interesse for charterrejser til sommer og næste vinter, lyder det fra danske rejseselskaber

I sidste uge frarådede Udenrigsministeriet rejser til alle lande.
Følg Ferie

Det har tilsyneladende skabt optimisme blandt danskerne, at der er blevet sat dato på, hvornår de sidste af os kan være vaccineret mod coronavirus - søndag 27. juni.

Flere rejseselskaber melder om, at de allerede kan mærke en effekt af den positive udmelding fra Sundhedsstyrelsen, og ifølge Momondo er antallet af søgninger på rejser efter den 27. juni steget med 60 procent siden sidste fredag.

Hos TUI er der solgt seks gange så mange rejser til Thailand til næste vinter som i samme periode sidste år.

Det oplyser selskabet til Ekstra Bladet.

- Vi så meget tidligt, at danskerne begyndte at lede efter rejser til næste år. Derfor besluttede vi at lancere programmet for vinteren 2021-22 tidligere end normalt, siger kommunikationschef Mikkel Hansen.

Vil forbyde alkohol i ferieparadis: Turister kan komme i fængsel

Vaccineoptimisme har fået TUI’s salg af rejser til Thailand næste vinter til at eksplodere. Foto: Taweeroj Eawpanich/Unsplash
Vaccineoptimisme har fået TUI’s salg af rejser til Thailand næste vinter til at eksplodere. Foto: Taweeroj Eawpanich/Unsplash
 

Vælger de velkendte destinationer
Der er især rift om de direkte afgange til Krabi eller Phuket, fortæller Mikkel Hansen.

Han vurderer, at danskerne i den kommende tid vil holde sig til de velkendte destinationer, inden de begiver sig mod mere eksotiske rejsemål.

Det handler om at føle sig tryg ved at rejse ud i verden, og der har de store rejseselskaber en fordel over de små, hvis man skal tro kommunikationschefen.

- Danskerne søger mod selskaber, de kender, og hvor de ved, at de er sikret, hvis der skulle ske noget. Både i forhold til økonomi og tryghed generelt.

Pas på! Advarer om online bookingsider

Bedste salgsuge i Spies
Også hos Danmarks største charterrejsebureau, Spies, er der fornyet travlhed.

Jan Vendelbo, der er adm. direktør i Spies, fortæller til standby.dk, at det kun er et spørgsmål om tid, før man mærker ketchupeffekten af, at flere og flere bliver vaccineret, ligesom der også er snak om både et dansk og fælleseuropæisk vaccinepas:

- Meldingerne gav os den bedste salgsuge for den kommende sommer. Bookingerne kom navnlig for juli, august og september, altså fra tidspunktet, hvor alle skulle være blevet vaccineret. Og i sidste uge solgte vi 60 procent flere rejser til den kommende vinter end samme tid sidste år.

Alle rejser frarådes i øjeblikket af Udenrigsministeriet.

Dansk charterfavorit tror på 25 millioner turister i 2021

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind