Dronningen havde ikke råd – nu koster slottet en slik

Norris Castle på Isle of Wight i den engelske kanal var for dyrt for britiske Dronning Victoria, da det kom til salg for 150 år siden. Nu matcher prisen en lille lejlighed i London

Det gigantiske slot på Isle of Wight koster blot en million pund. (Foto: Polfoto)
Det gigantiske slot på Isle of Wight koster blot en million pund. (Foto: Polfoto)

For 150 år siden satte den rige avis-mand Thomas Bell Norris Castle på Isle of Wight i den engelske kanal til salg.

Dengang ville Dronning Victoria (1819-1901) gerne købe stedet, som hun havde spenderet mange barndomstimer ved, men hun måtte konstatere, at hun ikke havde råd. Slottet var simpelthen for dyrt.

Se også: By slukker gadelamper så insekter kan have sex

Nu er Norris Castle for første gang i 60 år sat til salg igen. Denne gang til en pris, som kun lige sniger sig op på siden af de priser en toværelses lejlighed i Kensington, London bliver solgt for. Det skriver Daily Mail.

Boligareal på 26.000 kvm
Slottet, der byder på 2400 kvadratmeter boligareal, 225 tønder land og lige godt halvanden kilometer kystlinje, er sat til salg for en million pund, altså ca. 10,5 millioner kr. Til den pris ville det ikke kræve megen plæderen for bankrådgiveren fra den nuværende engelske dronnings side, hvis hun ville have fingre i slottet.

Se også: Følg med til Genovas labyrint af gyder

Dog skal det siges, at det nok kommer til at kræve lidt flere knaster på kontoen at få slottet tilbage til den standard, det havde, da Dronning Victoria drømte om at købe det. Slottet trænger nemlig flere steder til en renovering. 

Se også: Drop hotellet og byt bolig i stedet

Men når det er sket, kan Norris Castle – og de i alt 15 værelser, billardrummet og den indendørs swimmingpool – vende tilbage til sin storhedstid og sin værdi af omkring 10 millioner pund, altså 105 millioner kr.

Se billeder fra Norris Castle her.

49 kommentarer
Vis kommentarer