Drop turistfælderne og skab din egen lille rejsehemmelighed

Hvorfor tage derhen, hvor alle de andre også tager hen? Her er fire mindst lige så fede seværdigheder, du kan have (næsten) for dig selv

Drop det overbesøgte Taj Mahal og tag herhen i stedet. Foto: Colourbox
Drop det overbesøgte Taj Mahal og tag herhen i stedet. Foto: Colourbox

Du står i kø i timevis for at få et halvt minut i selskab med Mona Lisa, et glimt af Michelangelos kuppel i Peterskirken eller en hurtig selfie foran Taj Mahal. 

Læg dertil horderne af gnubbeglade, storsvedende turister og pågående gadesælgere med deres alt for dyre turist-tingel tangel, som du skal igennem for at få dine få sekunder med verdensberømtheden. Er det virkelig det værd?

Måske ikke. I hvert fald har The Guardian været så venlige at lave en liste med fire overbefolkede turistattraktioner, du med fordel kan bytte ud med nogle andre, lige så spændende, men langt mindre besøgte steder.   

Underbesøgte gejsere
Hvert år valfarter tusindvis af turister til Yellowstone nationalpark for at få et billede af en af de mange vandsprøjtende gejsere. Ikke så langt derfra kan du dog opleve præcis det samme, men her behøver du ikke spidse albuerne for at få det perfekte billede.

I Stanley i Idaho er der ifølge The Guardian nemlig en masse underbesøgte varme kilder og gejsere.

- Kør ned ad Highway 21 og du kan lægge dig under et varmt vandfald ved Kirkham eller bade ved Sunbeam, mens fiskeørne hapser laks fra floden, skriver avisen.

Bambi på glatis: Video af tiger i dansk zoo går viralt

Italiensk arkitektur
Det er et smukt syn med en bjergside, der er tætpakket med rustikke, farverige huse. Et af de nok mest instragrammede steder er Cinque Terre i Ligurien i Italien.

Men der findes et væld af steder som det, hvor du slipper for at stå i kø hele vejen til den franske grænse. Også ret tæt på Cinque Terre, f.eks. Sestri Levante, Porto Venere og Camogli.

Skift New York ud med Chicago
Der er masser af skyskrabere og storby-fornemmelse, men til gengæld er der årligt fem millioner færre turister, der tager et smut forbi Chicago end New York.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Chicagos skyline. Foto: Colourbox
Chicagos skyline. Foto: Colourbox

Chicago er den tredjestørste by i USA, og selv om de ikke har nogen frihedsgudinde, kan du i stedet møde Sue, som er verdens største og mest komplette Tyrannosaurus Rex-skelet på The Field Museum of Natural History. Og så har Chicago desuden noget, som de færreste storbyer kan blære sig med: En strand.

Par i sandt ferie-mareridt: Deres inficerede numser delt i hele landet

The Guardian anbefaler også Istanbul, Vancouver og Hong Kong, hvis du vil have storby og skyskrabere. 

Indiens ukendte juvel
Ja, Taj Mahal er nok en af de mest kendte seværdigheder, ikke bare i Indien, men i hele verden. Og der er en sød kærlighedshistorie bag. Men hvis du vil slippe for alle turisterne og opleve noget mindst lige så imponerende indisk arkitektur, er der langt mindre kendte paladser og templer i middelalderbyen Orchha.

Her kan du rejse tilbage til maharajaens storhedstid uden at skulle pløje dig igennem lige så mange turister som ved Taj Mahal. Ifølge The Guardian er et godt, semi-hemmeligt bud også den gamle del af Calcutta - her når nemlig kun to procent af turisterne hen.