DSB: Kig ud af vinduet, du må ikke streame

DSB vil sikre sig, at internetforbindelsen i togene først og fremmest bruges til arbejde og ikke til tant og fjas

Fra 2019 kan DSB spærre for streamingen i togene, så deres internetforbindelse hovedsageligt bliver brugt til folk, der gerne vil arbejde. Foto: Klaus Holsting/Polfoto
Fra 2019 kan DSB spærre for streamingen i togene, så deres internetforbindelse hovedsageligt bliver brugt til folk, der gerne vil arbejde. Foto: Klaus Holsting/Polfoto

Der er mange danskere, der udnytter de lange togture mellem Jylland og København til at streame en god film eller nogle sjove videoer på YouTube, men i fremtiden kan det blive slut med den slags underholdning i DSB's mange tog.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I 2019 får DSB et nyt wifi-netværk i togene, hvor de forbeholder sig retten til at lukke for adgangen af streamingstjenester, så internetforbindelsen hovedsageligt bliver brugt til folk, der benytter transporttiden til at arbejde - og altså ikke dem, der tager toget for at tage på weekendtur eller ferie.

DSB's nye wifi-system skal sikre, at selskabet kan tilbyde gratis internet i alle togene samt opgradere netværket i de tog, som allerede tilbyder den gratis tjeneste. Opdateringen skal efter planen være udført inden udgangen af 2019.

DSB: Bedre mobildækning er på plads om tre år

Kan blokere for streaming
- Vores målsætning er, at kunderne får mulighed for at ændre rejsetid til arbejdstid, siger chef for DSB Produkt Aske Wieth-Knudsen  i pressemeddelelsen.

DSB uddyber til Ingeniøren, at blokeringen er en mulighed, fordi selskabets wifi skal gøre toget til et muligt sted at arbejde. Derfor er streaming af video en lavere prioritet end eksempelvis e-mail.

Ifølge Ingeniøren vil blokeringen af streamingen dog ikke ske med det samme:

- DSB vil vurdere situationen og lukke for streaming, hvis det bliver nødvendigt, skriver fagbladet.

Se billederne: Nordens største minigolfbane åbner i Danmark

Togvinduer spærrer for telefon-forbindelsen
Hvis du allerede nu har gennemtænkt at komme udenom DSB's streaming-blokering ved at benytte dig af din egen mobilforbindelse, skal du ikke være helt begejstret endnu.

Selvom mobilforbindelsen stadig er mulig at bruge på trods af blokeringen, så oplyser DSB til Ingeniøren, at vinduerne i togene i forvejen er skærmet med blandt andet blylag, som i høj grad dæmper signalet til mobiltelefonen.

Ifølge Ingeniøren kan det afhjælpes ved hjælp af såkaldte repeatere, som kan føre mobilsignalet ind i toget ved hjælp af en antenne på ydersiden af vognen, men det er ikke en del af denne opgradering hos DSB, som derfor heller ikke kan oplyse, hvornår mobilsignalet i togene vil blive forbedret.

USA's iPad-forbud kan ramme Danmark

Ekstra Bladet har lanceret et nyt rejseunivers med ca. 200 rejseguides. Her får du flere hundrede +rejseartikler, som du kan fordybe dig i inden eller under ferien.

Du finder guider til hemmelige afkroge af din feriedestination og får madkendernes bedste råd til budgetvenlige, gastromiske oplevelser. Du finder også Ekstra Bladets egne journalisters kritiske tests af alverdens rejsemål. Læs meget mere her