Du bliver stresset af at planlægge din ferie

Du bør måske genoverveje dine planer for weekenden eller din næste ferie

Det er meningen, at du skal slappe af på din ferie. Foto: Colourbox
Det er meningen, at du skal slappe af på din ferie. Foto: Colourbox

Måske virkede det sjovt og spændende i starten, men pludselig kan det gå hen og være helt angstprovokerende og stressende at have lagt planer for weekenden eller hele din næste ferie.

Det der yoga, du egentlig troede, skulle være afstressende, og de der cocktails, der skulle have været afslappende hygge med vennerne, begynder bare at lyde værre og værre.

For undersøgelser viser, at det at planlægge din afslapning rent faktisk kan gå hen og føles som forpligtelser. Det skriver Travel and Leisure.

Se også: Efter 'hellig' porno: Nu er kirken renset

Føles som arbejde
Det er ikke selve aktiviteten, der er problemet. For selv hvis du bare skal dukke op til en massage, du har booket, så handler det om, at et specifikt tidspunkt tildelt til en aktivitet, pludselig kan føles som en pligt.

- Vi har fundet ud af, selv den simple handling at planlægge gør, at det, der ellers er sjove opgaver, vil føles mere som arbejde, forklarer Selin Malkoc, der er assistant marketing professor på Ohio State University, til The Conversation.

Løsningen er ifølge hende at planlægge mere løst.

Lad være med at organisere hver en detalje af din weekend eller din ferie, og sørg for at dit skema er så fleksibelt som muligt, så de ting, du rent faktisk planlægger, kan flyttes, hvis det skulle være nødvendigt.

Foto: Facebook Ferie - 17. jan. 2017 - kl. 10:55 Kæmpe hvidhaj få meter fra intetanende surfer

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere