Duer invaderer populært turistmål: 'Fang dem og æd dem'

Myndighederne i den thailandske provins Lopburi betaler nu indbyggerne for at fange byens duer

Duerne er ikke lige populære alle steder i Thailand. Foto: All Over Press
Duerne er ikke lige populære alle steder i Thailand. Foto: All Over Press

‘Abebyen’ Lopburi tiltrækker hvert år et enormt antal turister, der vil stifte bekendtskab med de godt 3000 aber, der har hjemme i den thailandske provins, men nu viser det sig, at det ikke kun er aberne, der nyder godt af livet i turistbyen, for nu har hundredetusindevis af duer nemlig invaderet byen og resten af provinsen.

Det skriver The Strait Times.

Myndigheder i Lopburi-provinsen, der ligger knap 150 kilometer fra Bangkok, er dog ikke lige så begejstret for duerne, som de er for aberne, og derfor har en distriktchef iværksat en effektiv løsning på problemet: Han vil betale de thailandske indbyggere penge for hver enkelt due, de fanger.

- Antallet af duer stiger fire-fem gange hvert år, så hvis vi ikke gør noget nu, vil problemet blive endnu værre, siger distriktchefen, Plaek Thepparak.

Her kan man se den lyshårede turist gnide sig op ad den hellige penis-sten. Foto: ViralPress Ferie Thailandsk politi jagter kvindelig turist: Gned sig op ad hellig 'penis-sten'

Skider i vandet
Krigen mod duerne skyldes, at fuglene i stor stil leverer slimede fugleklatter rundt omkring på ikke blot historiske templer og regeringsbygninger, men også i de lokale afgrøder, hvilket betyder, at hygiejnen bliver forringet markant:

- Før kunne man drikke regnvandet, men nu er man nødt til at købe vand, fordi regnvandet bliver beskidt af fuglenes afføring, lyder det fra Plaek Thepparak.

Gevinsten for at fange duer lyder på ti baht pr. fugl, hvilket svarer til omtrent to danske kroner.

Ferie Zoo i shitstorm: Tvinger tiger til at brøle

Kog dem og spis dem
Hvis man ikke har lyst til selv at dræbe og spise duerne, man fanger, bliver de sendt i karantæne i en nærliggende provins. Men de thailandske myndigheder ser helst, at indbyggerne selv skiller sig af med fuglene:

- Vi opfordrer til, at indbyggerne spiser de døde duer, men kun hvis de er hygiejniske og koger dem ordentligt, siger distriktchefen til The Strait Times.

Den officielle ’krig mod duerne’ begyndte i sidste uge og for at sætte gang i tiltaget, var byen Lopburi, som er hovedstaden i Lopburi-provinsen, vært for en såkaldt ’due-konkurrence’, hvor der var priser til dem, der kogte de bedste retter af duekød.

Det er meget normalt for turister at køre rundt på knallerter og motorcykler, når de er på ferie i Thailand. Men for Kates søster gik det galt. Foto: Arkiv Ferie Kate mistede sin søster: Nu advarer hun andre, der skal til Thailand

24 kommentarer
Vis kommentarer