Annonce:
Annonce:

Dumdristig teenager bestiger pyramide – her er straffen

En ung mand dristede sig til at tage billeder fra toppen af den ældgamle Keopspyramide i Egypten – nu har Faraos Forbandelse dog ramt den vovede opdagelsesrejsende

Man skal ikke have højdeskræk for at bestige de famøse Giza-pyramider (Foto: Flickr/Keith Yahl)
Man skal ikke have højdeskræk for at bestige de famøse Giza-pyramider (Foto: Flickr/Keith Yahl)
Annonce:
Følg Ferie

Historien om den unge mand, tyske Andrej Ciesielski fra München, er i den forgangne uge gået viralt. Den 18-årige mand gik nemlig langt for at få de helt rigtige feriebilleder i kassen.

Ciesielski tog turen op af den 4500 år gamle Keopspyramide, som sammen med otte andre Giza-pyramider er verdenskendte og velbesøgte.

Fræk Airbnb: Lej et ’Netflix and Chill’-værelse

Det er dog ulovligt at bestige Egyptens pyramider – hovedsagligt for at beskytte de ældgamle monumenter fra at turister gør skade på dem. Den nysgerrige herre virkede dog ganske uberørt af situationen på sin vej op mod Keopspyramidens top.

Annonce:

– Det tog mig omkring otte minutter at komme op til toppen af pyramiden og jeg lyttede til musik hele vejen derop. Efter et par minutters klatring begyndte jeg at tiltrække lidt opmærksomhed og nogle af sikkerhedsfolkene råbte på arabisk, at jeg skulle komme ned, udtalte Andrej Ciesielski til Daily Mail.

Det var for dette imponerende syn, at vovehalsen klatrede op af den verdenskendte pyramide.

'Jeg tænkte, at det var i orden'
Ciesielski var på forhånd blevet advaret om sin aktivitet af lokale egyptere:

– Jeg havde spurgt de lokale, hvad de syntes om mit forsøg, og de advarede mig om, at det var ulovligt at bestige pyramiderne. Jeg tænkte, at det var i orden, da Egypten er afhængig af turister.

Da den 18-årige mand kom ned var politiet dog hurtige til at få fat i ham og få ham til politistationen, for at udspørge ham. De kiggede også på hans kamera for at se, hvad han havde haft gang i. Han blev senere løsladt, uden at der i første omgang skete videre i sagen.

Ferie i uge 8? Rejser her til har aldrig været billigere

Annonce:

Her er straffen
Hammeren er dog nu faldet i sagen, og Egyptens ministerium, som har ansvaret for Egyptens antikviteter, bekræfter over for nyhedssiden Egyptian Streets, at Ciesielski nu er bandlyst fra at besøge Egypten – på livstid. 

Selvom den unge mand ikke længere må sætte fod i Egypten, har han trods alt stadig sin frihed, og det skal han nok være glad for. Han kunne nemlig være blevet tiltalt og idømt op til tre års fængsel for sine eskapader, der gik verden rundt.

Alene-forældre kan sagtens rejse med hele børneflokken

'Det var det værd'
Den 18-årige eventyrer fortrød dog ikke sit stunt og udtalte efterfølgende:

– Jeg blev informeret om, at jeg risikerede at komme i fængsel, men jeg tænkte at billederne var det værd. Det var helt surrealistisk at stå på toppen af en af verdens syv underværker og det er noget, jeg aldrig glemmer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: