Dyk ned i en sunket jumbojet

Verdens største dykkerpark i Bahrain byder på et sunket Boeing 747-fly

Dykkerparken har placerert et Boeing 747 på havets bund. PR-video: Dive Bahrain.

Landet er kun på størrelse med Falster, alligevel har Bahrain åbnet verdens største dykkerpark.

Ferie Skræmmende! Kæmpe-blæksprutte angriber dykker

Dykkerparken er 100.000 m2 og har et sunket Boeing 747, der med sine 70 meter er verdens næststørste flyvemaskine.

Ministeren for Industri, Handel og Turisme, Zayed bin Rashid Al Zayani, åbnede dykkerparken, som hedder Dive Bahrain, i starten af september, og han er sikker på, at Dive Bahrain vil blive en stor global turistattraktion.

En amerikansk far fik sig noget af chok, da han var i færd med at tage dronebilleder af sine børn, som badede på en strand. Arkivfoto: Shutterstock Ferie Far tog dronebilleder: Opdagede haj på vej mod børnene

- Den nye park vil uden tvivl blive en global turistattraktion. Verdensklasse-projektet, som dækker et omfattende område, vil give en uforglemmelig oplevelse til både turister og dykkerentusiaster. Initiativet sigter også mod at genoplive kongedømmets marine økosystem og bevare havmiljøet ved at inkorporere internationale miljøstandarder, siger Zayed bin Rashid Al Zayani i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En dykker er her foreviget inde i cockpittet på den nedsunkne Boing 747 i dykkerparken Dive Bahrain. Foto: Dive Bahrain
En dykker er her foreviget inde i cockpittet på den nedsunkne Boing 747 i dykkerparken Dive Bahrain. Foto: Dive Bahrain

Det er med dette fotografi, René Andersen har vundet prisen for året bedste undervandsfotograf i 'vrag'-kategorien. Foto: René Andersen Ferie Danske René kåret som årets bedste undervandsfotograf

Skibe, huse og kunstige rev
Dive Bahrain byder også på en nedsunken kopi af seværdigheden Pearl Merchants House (Perle Købmandens Hus), som relaterer til Bahrains perlefiskere.

Perlefiskeri var landets hovedindtægt fra det 5. århundrede før Kristus til omkring 1930'erne, hvor fiskerne ikke længere kunne konkurrere med de billigere kunstperler. Der er dog stadig rig mulighed for at dykke efter perler - også for turister.

Fra 2020 er det forbudt at benytte solcreme med giftige kemikalier, der ødelægger korallerne i Palau. Foto: Itsuo Inouye/AP Ferie Ferieparadis forbyder visse solcremer

Dykkerparken skal også indeholde en skulpturpark, hvor nutidige kunstnere kan udstille deres skulpturer samt et kunstigt rev og flere sunkne skibe.

Hvis man vil besøge dykkerparken, skal man arrangere en tur med et af de dykkercentre, som er tilknyttet parken.

11 kommentarer
Vis kommentarer