Dyre hoteller er mere beskidte end billige

I USA har man foretaget en undersøgelse af bakterieniveauet på en række 3, 4 og 5-stjernede hoteller – det viser sig, at de 3-stjernede ’billige’ hoteller rent faktisk var de reneste

Pænt og rent, ser det ud på de dyre hoteller. Men en ny undersøgelse tyder på, at det rent faktisk er her, at der bor flest ulækre bakterier. (Foto: Kassandra Bay Resort/Flickr)
Pænt og rent, ser det ud på de dyre hoteller. Men en ny undersøgelse tyder på, at det rent faktisk er her, at der bor flest ulækre bakterier. (Foto: Kassandra Bay Resort/Flickr)
Følg Ferie

Der kan se noget så rent ud på de fine, dyre hoteller. Men noget tyder på, at en helt andet sandhed under den polerede overfalde.

En undersøgelse foretaget på hoteller i USA af den online rejseplanlægger Travelmath viser nemlig, at bakterierne har sig noget af en fest på de dyre hoteller – endda en større fest end de har på både fly og på skoler.

Af undersøgelsen fremgår det således, at et gennemsnitligt hotelværelse kryber med flere bakterier end et typisk hjem, et fly og endda en skole.

TV: Opfindelsen der kan redde dit liv i et flystyrt

Her skal det dog understreges, at undersøgelsen validitet er en smule tvivlsom, da holdet fra Travelmath kun undersøgte ni amerikanske hoteller. Ifølge selskabet stemmer resultaterne dog overens med tidligere lignende forsøg, bl. a. et foretaget på University of Arizona.

Emily Pierce, der er projekt manager for Travelmath forsikrer, at undersøgelsen ikke har til hensigt at skræmme nogen fra at overnatte på et hotel. Men at de var blot interesseret i at finde ud af, hvor mange bakterier der egentlig gemte sig på et typisk hotelværelse.

Utroligt nok viste undersøgelsen også, at der lever flere bakterier på både 4- og 5-stjernede hoteller end på de billigere 3-stjernede af slagsen.

Holdet testede fire overflader i hver af forsøgshotellerne, nemlig bordpladen på badeværelset, fjernbetjeningen, skrivebordet og telefonen.

Mand glemmer hustru på tankstation - opdager det først efter 100 kilometer

Fjernbetjeningen fyldt med bakterier
Hvis man ser nærmere på antallet af bakterier på f.eks. bordpladen i badeværelset, løber de 4-stjernede hoteller med ’førstepræmien’.

Her blev der nemlig påvist ca. 2534 CFU (Colony Forming Units – en enhed, man anvender til at bestemme antallet af fx bakterier, red.) per square inch (ca. 6,45 cm2).

Til sammenligning blev der i de 3-stjernede hoteller i gennemsnit målt blot 320 CFU, mens der på de 5-stjernede hoteller blev målt 1011 CFU.

Også testen af fjernbetjeningen viste, at de dyre hoteller var de mest beskidte. Der var således næsten ti gange så mange bakterier på fjernbetjeningen på de undersøgte 5-stjernede hoteller end på de 3-stjernede hoteller.

Få 5-stjernet luksushotel til 2-stjernet pris

Også skrivebordet var renest på de 3-stjernede hoteller.

Der var dog umiddelbart en genstand på de dyre hoteller, som konsekvent var renere der end på de 3-stjernede hoteller – nemlig telefonen.

På dette punkt var de 4-stjernede hoteller faktisk de reneste, mens de 3-stjernede hoteller ubestridt var de mest beskidte.

Relativt rent
Bakterieniveauet var dog generel relativt lavt, og de fleste med et nogenlunde helbred vil kunne modstå dem.

Det er dog alligevel værd at huske, at det er vigtigt at vaske hænderne ofte på hotellet – også selv om, eller måske i særlig grad, hvis hotellet er 5-stjernet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?