Man troede egentlig, at der var styr på sagerne.
Men nu viser det sig, at det ikke er tilfældet.
Derfor hersker der nu stor usikkerhed om, hvorvidt Marselisborg Dyrehave ved Aarhus kan få lov til at bestå, ligesom det er uvist, hvorvidt dyrene i haven må overleve.
Det skriver TV 2.
Det, der truer både dyr og have, er en ny EU-lovgivning, som siger, at alle hjorte i indhegninger under 50 hektar skal være øremærket senest inden februar 2022.
Marselisborg Dyrehave er 22 hektar og er dermed omfattet af den nye lovgivning - men det troede man ikke oprindeligt, man var.
Det skyldes, at dyrehaven fik en dispensation tilbage i 1994, som fremover skulle sikre haven og dyrenes overlevelse.
Det viser sig dog nu, at det er en anden paragraf, man i sin tid fik dispensation for, og at det derfor kræver endnu en dispensation, hvis dyrehaven skal have en fremtid.
Svær lov i praksis
Årsagen til, at det er svært at implementere den nye EU-lovgivning i praksis, er, at man skal helt tæt på dyrene for at kunne få dem øremærket, hvilket kan være farligt for både dyr og mennesker.
Skal man undgå dette, er det også en mulighed at bedøve dyrene, men sker det, er det ikke muligt at spise kødet efterfølgende.
Hvis dyrene ikke kan blive øremærket, skal de godt 100 hjorte, der er i Marselisborg Dyrehave, altså aflives.
Og uden dyr er der ikke meget dyrehave tilbage, hvorfor også selve haven er eksistenstruet på grund af de nye regler.
Niels Jørgen Friis, som er ansvarlig for Marselisborg Dyrehave, siger dog til TV 2, at han satser på at få endnu en dispensation, så man kan omgå lovgivningen på området.
- Jeg kan ikke tro, at styrelsen (Fødevarestyrelsen, red.) vil lægge op til, at alle kommunale dyrehaver skal nedlægges, siger han til mediet.