Dystre tal fra amerikansk turistby: Så mange er blevet skudt i år

Blodet flyder nærmest i gaderne i USA's tredjestørste by, hvor antallet af skudepisoder er grotesk høje

Bliv opdateret på morgenens nyheder med torsdagens korte nyhedsoverblik her
Følg Ferie

Flere end 55 millioner turister strømmede sidste år til USA's tredjestørste by, Chicago, som blandt andet er kendt for sine imponerende skyskrabere.

Men nye tal viser, at der er en dyster bagside til den amerikanske by, som med sine 2,7 millioner indbyggere er den mest folkerige by i staten Illinois og i Midtvesten.

Chicago er nemlig ekstremt hærget af bandevold og skudepisoder, og således har Chicago Tribune fundet frem til, at hele 2303 mennesker indtil videre er blevet skudt i byen i årets første ni måneder.

Det skriver News.com.au.

På trods af det absurd høje tal, er der dog lidt lys at hente i statistikkerne for byen i Illinois, da det er knap 600 færre skudofre end i 2017, hvor hele 2895 mennesker blev skudt i byen.

Tilbage i 2016 flød blodet endnu mere i gaderne, da hele 3281 mennesker blev skudt.

Danske turister advares om ferieparadis: Ligene hober sig op

Turist og hundelufter skudt i hovedet
I øjeblikket beretter lokale borgere i storbyen da også om, hvor skrækslagne de er og blot venter på at blive det næste offer.

Det sker i kølvandet på, at to personer - henholdsvis en 73-årig hundelufter og en 24-årig turist - måtte lade livet, da de tilsyneladende helt uprovokeret med én dags mellemrum blev skudt i hovedet 800 meter fra hinanden ved højlys dag.

Begge ofre havde ifølge CNN både mobiltelefon og pengepung på sig, og derfor frygter politiet i Chicago, at det er samme gerningsmand, der står bag.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Den 73-årige Douglas Watts blev myrdet med et enkelt skud i hovedet i starten af oktober. Foto: Privatfoto
Den 73-årige Douglas Watts blev myrdet med et enkelt skud i hovedet i starten af oktober. Foto: Privatfoto

Den 24-årige Eliyahu Moscowitz blev myrdet i dagen efter Douglas Watts. Også med et enkelt skud i hovedet. Foto: Privatfoto
Den 24-årige Eliyahu Moscowitz blev myrdet i dagen efter Douglas Watts. Også med et enkelt skud i hovedet. Foto: Privatfoto

Den mystiske maskerede mand, der er efterlyst og mistænkt for de to mord i starten af oktober. Foto: Chicago Police Department
Den mystiske maskerede mand, der er efterlyst og mistænkt for de to mord i starten af oktober. Foto: Chicago Police Department
 

66 skudepisoder på tre dage
En anden sag, som blev beskrevet i adskillige internationale medier, skete tilbage i august måned, hvor hele 66 mennesker blev skudt i løbet af tre dage. 12 af ofrene døde.

- Dette er ikke et liv. Det er ikke normalt. Vi har så mange unge mennesker her, der opfører sig som om, det er normalt. De hører skud, men går bare videre, som ingenting er hændt, siger 25-årige Carlil Pittman fra Chicago til ABC og fortsætter:

- Der er to sider til Chicago. Der er den del, som er en turistattraktion, hvor alt ser godt ud, og så er der den del, hvor folk lever med vold hver eneste dag.

Ferieland kaldes 'krigszone': Grotesk mange drab om dagen

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.