Easyjet afviser, pilot bad passagerer stemme om afgang med defekt fly

Flyselskabet siger, at det ikke er rigtigt, at en pilot bad passagererne række hånden op for at tillade at lette med kun én fungerende motor

Ifølge Easyjet var der tale om en misforståelse, da passagerer troede, at flyet ville lette med kun én fungerende motor. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto
Ifølge Easyjet var der tale om en misforståelse, da passagerer troede, at flyet ville lette med kun én fungerende motor. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Passagererne var godt trætte, da de lørdag den 10. juni endelig havde udsigt til at kunne lette fra lufthavnen i Malaga og komme til engelske Bristol.

Flyet EZY6058 skulle være lettet fra Malaga kort før midnat i torsdags, men på grund af tekniske problemer var det mere end 40 timer forsinket fra den spanske solkyst, og passagererne tilbragte imens to dage på et hotel i Malaga.

Imidlertid har flere medier berettet, at da flyet endelig var klar til at lette i lørdags, så bad piloten passagererne ved håndsoprækning at stemme om, hvorvidt de ville flyve eller ej, da det ifølge piloten var usikkert, om begge flyets motorer ville virke. Det skriver PlymouthHerald, der har talt med nogle af passagererne i flyet.

- Piloten gav os valgmuligheden og bad om håndsoprækning, citerer avisen en mand fra Bath, Somerset, som blev udpeget som talsmand for passagererne.

Imidlertid afviser englands største lavprisflyselskab, at det var tilfældet.

Ifølge Easyjet skulle piloten bruge den ene motor til at starte den anden, som det er standard procedure, og kaptajnen på flyet 'spurgte passagererne, om de ville blive ombord eller forlade flyet, mens motorerne startede'.

- På intet tidspunkt bad piloten passagererne om at stemme om, hvorvidt flyet skulle lette. Ligesom vi heller aldrig vil forsøge at flyve uden at begge motorer virker ordentligt, lyder det fra en talsperson i Easyjet ifølge Independant.com

Det endte med, at airbussen aldrig kom på vingerne. Passagererne blev i stedet fløjet hjem med et erstatningsfly, som landede klokken 18 lørdag i Bristol - 40 timer forsinket.

Etårige William vinder principiel retssag: Får erstatning for flyforsinkelse

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers