Efter aflyst fly: SAS bad kunder tage toget - men ville ikke betale for det

SAS' bedste kunder blev bedt om at tage toget fra København til Aalborg - men SAS ville ikke betale for togbilletten

En aflyst indenrigsflyvning til Aalborg har fået SAS' guld- og diamantkunder til at føle sig dårligt behandlet. Arkivfoto: /ritzau/Ole Lind
En aflyst indenrigsflyvning til Aalborg har fået SAS' guld- og diamantkunder til at føle sig dårligt behandlet. Arkivfoto: /ritzau/Ole Lind
Følg Ferie

Har du prøvet noget tilsvarende? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Thomas Larsen tilbringer rigtig meget tid i luften.

90-100 gange om året flyver han med SAS rundt i verden for at passe sit arbejde, og det skandinaviske luftfartsselskab har belønnet ham med det fineste kort, diamantkortet, som tildeles de mest loyale kunder.

Imidlertid får Thomas Larsens seneste tur til London ham ikke til at føle sig spor skattet hos SAS.

Fredag den 9. juni landede Thomas Larsen og hans hustru i København efter et ophold i den engelske hovedstad. Parret skulle videre med et indenrigsfly til deres hjem i Aalborg klokken 19.05.

- Det fly bliver ved med at blive udsat på grund af dårligt vejr, men til sidst boarder vi så flyet og sidder i det. Da klokken er 20.30 får vi at vide, at flyet ikke kan flyve til Aalborg på grund af vejret, siger Thomas Larsen.

Flyet er allerede lettet
Fordi han og en række andre af passagererne er guld- eller diamantkortholdere får de dog besked på, at de i stedet kan flyve hjem med et andet fly - som er en anden flytype og dermed ikke påvirket af det dårlige vejr - med planlagt afgang blot 20 minutter senere, klokken 20.50.

- Vi løber op i gaten og får nyt boardingpas, og sammen med 20-30 andre passagerer løber vi over i gaten, hvor flyet klokken 20.50 til Aalborg skal afgå fra, fortæller Thomas Larsen og fortsætter:

- Da vi kommer derover, får vi at vide, flyet til Aalborg er lettet. Vi får derfor to muligheder - enten kan vi blive ombooket til et fly lørdag klokken 14 og skal dermed på hotel, eller vi skal selv booke togbilletter og tage toget til Aalborg og så sende kvitteringerne ind, fortæller Thomas Larsen, der vælger den anden løsning.

- Så i stedet for at være i Aalborg klokken 19.50 med vores oprindelige fly eller klokken 21.35 med det ombookede fly, så bestiller vi en togbillet og er på Aalborg banegård klokken 4 om morgenen. Vi bor 20 kilometer fra Aalborg, og da vores bil står i lufthavnen, skal vi med en taxa herfra, siger Thomas Larsen, der sætter sig til tasterne nogle dage senere for at få refunderet omkostningerne til sin togbillet og taxaturen. Men her modsætter SAS sig. 

- Vi har tog-kvitteringer og taxabon på cirka 1600 kroner, men jeg får hurtigt et svar, at de ikke yder erstatning, da vi er blevet ombooket til flyet 20.50, fortæller Thomas Larsen, der er helt uforstående over for den mail han får - indsat herunder:

Dear Mr Larsen,

Thank you for getting in touch with us.

I am sorry that your trip did not go according to plan, and I do understand your disappointment and frustration.

To delay, or in the worst case, cancel a flight is our last alternative, however, sometimes it is unfortunately the only option. When this happens you will of course be rebooked to the next available flight, subject to availability in your class of service. On this occasion I understand that you were rebooked to another flight (SK1221).

When your ticket has been canceled and you been provided with a new flight, we unfortunately cannot reimburse you for the extra costs incurred. We recommend you to contact your travel insurance for a possible reimbursement of extra costs.

Even if I was not able to meet with your request for reimbursement this time I hope that you feel that your request has been properly looked into.

I hope that you will continue to choose SAS for your future travel and we are looking forward seeing you onboard soon.

Radiotavshed fra SAS
- De flyver uden at vente på os passagerer, der er sendt derover. Men det er, hvad der sker - fair nok. Men jeg bliver sur og harm over, at de afviser vores helt rimelige erstatningskrav, fordi de siger, vi er blevet ombooket i deres system, siger Thomas Larsen, der efter afslaget ikke kan komme i kontakt med SAS.

- Jeg skriver lige efter, jeg har fået den mail, om ikke de vil ringe til mig, men der er fuldstændig radiotavshed. Jeg kan ikke få fat i deres kundeservice, de svarer ikke på mail, og så står vi så med skægget i postkassen.

- Jeg tror, de gør det her, fordi de håber, kunderne giver op. De prøver at slippe for en erstatning ved at sige, man er blevet ombooket, og man kan så ikke forklare dem, vi ikke er blevet fløjet hjem. Det er frustrerende. De har sparet hotel på os og en flybillet, siger Thomas Larsen.

- Det, vi reelt set har til gode, er refusion for det fly, der hedder København - Aalborg, kompensation for mere end tre timers ventetid, og så har vi udgifter til tog og taxa, siger Thomas Larsen, der ikke føler sig godt behandlet.

- Jeg skal flyve fire gange med SAS i dag, og det er ikke fordi, der skal være A og B-kunder, men jeg forstår simpelthen ikke, jeg skal bruge timer på at få de penge tilbage, jeg har til gode, siger Thomas Larsen, der har skrevet ind til Ekstra Bladets tiplinje 1224 for at fortælle om den uheldige oplevelse.

En fejl
Og Ekstra Bladet har mere held med at få SAS i tale.

- Der er tale om en fejl. Der er gået noget galt i kommunikationen, og selvfølgelig skal han have sine penge for togbilletter og taxa tilbage. Vi tager kontakt til ham i morgen (tirsdag, red.), siger Mariam Skovfoged, pressechef i SAS.

- Og så er der de almindelige kompensationsregler, som han kan søge som alle andre, siger Mariam Skovfoged.

- Hvad så med de andre kunder, som også tog toget?

- Det er det samme for dem. De skal kontakte os, siger Mariam Skovfoged.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter