Efter dødelig bombe: Er Tyrkiet sikker for danske turister?

Flere lande opdaterer deres rejsevejledninger efter endnu en bombe tirsdag sprang i luften i den tyrkiske by Istanbul

Størstedelen af de dræbte ved tirsdagens angreb i Istanbul var politimænd. (Video: AP)

11 mennesker blev dræbt og 38 såret, da en bilbombe tirsdag sprang i luften i den centrale og turistede del af den tyrkiske by Istanbul.

Det seneste år har der allerede været mange angreb i Tyrkiet - alene i 2016 har der været fire selvmordsangreb. I Januar mistede 12 tyske turister livet, da en bombe eksploderede midt på pladsen ved Den Blå Moske.

Ingen danske turister er endnu blevet dræbt i angrebene, og Udenrigsministeriet advarer da heller ikke turister mod at rejse til landet eller at færdes i de store byer Istanbul og Ankara. Men der bør tages forbehold.

-  Vi har allerede ændret den og advarer mod den store risiko, der er for terrorangreb i Tyrkiet herunder mod turister og andre rejsende, fortæller Ole Egberg Mikkelsen, centerchef for udenrigsministeriets Borgerservice.

Minimer tiden i turistede områder
Udenrigsministeriets rejsevejledning er blevet opdateret med det seneste angreb, men indtil videre opfordrer man blot de danske turister til at opholde sig så lidt som muligt ved turistattraktioner, undergrundsbaner, turistede gader samt at holde sig langt væk fra politiske forsamlinger og demonstrationer.

- Vi fraråder ikke rejser, men opfordre til, at man er forsigtig, og at man forbereder sig inden. Man bør tjekke sin rejseforsikring og eksempelvis kode numre til nødstilfælde ind i telefonen, hvis man har brug for hjælp.

- Man skal være opmærksom på terror-risikoen, for den er høj. Der er et mønster, der tyder på, at der er en større risiko på steder med mange mennesker. Det er selvfølgelig svært at undgå, hvis man er i landet som turist, man man kan så sørge for at minimere tiden, man bruger de forskellige steder, lyder det fra Ole Egberg Mikkelsen.

USA er også begyndt at advare sine borgere mod truslerne i de store tyrkiske byer.

- De amerikanske myndigheder i Tyrkiet vil gerne meddele amerikanske borgere, at der er troværdige trusler mod turistområder, især mod offentlige pladser og havne i Istanbul og Antalya, lød det i erklæringen på ambassadens hjemmeside i april.

England er også begyndt at advare om risikoen for terror i Danmark.

20 kommentarer
Vis kommentarer