Efter flere år uden unger: Fire løver er født i jysk zoo

For første gang i 2,5 år er der blevet født løveunger i Givskud Zoo

I alt fire løveunger er kommet til verden i den jyske zoo. Foto: Givskud Zoo
I alt fire løveunger er kommet til verden i den jyske zoo. Foto: Givskud Zoo

Løver har i over 50 år været en af Givskud Zoos største attraktioner, og parken har nu budt et nyt kuld løveunger velkommen, der kan fortsætte traditionen.

En af parkens løvinder har nemlig fået fire unger, og det er første gang i godt 2,5 år, at det sker inden for parkens vægge.

Det skriver Givskud Zoo i en pressemeddelelse.

- Vi er superglade for det. Vi har igennem længere tid arbejdet på en større rokade og udvidelse af flokken, så disse unger er jo vigtige både for vores arbejde i parken og for det generelle internationale avlsarbejde på tværs af dyreparker og zoologiske haver, siger direktør Richard Østerballe i pressemeddelelsen.

Han fortæller, at de to hunner og to hanner så småt er begyndt at gå på opdagelse i det staldrum, hvor de er alene med moren.

Skynd dig: Sommerhusene er snart væk

Det varer dog et stykke tid endnu, før de er klar til at blive en del af den øvrige løveflok og komme ud i det anlæg, som parkens gæster kan køre igennem i bil.

- Det er altid en balancegang at vurdere, hvornår ungerne er klar til det. De skal kunne indgå i flokken, og så skal de være i stand til at bevæge sig rundt med moren og holde sig på afstand af biler, siger Richard Østerballe i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Det har dog ikke været et problem før, så det forventer vi heller ikke i denne omgang. Her laver dyrepasserne en løbende vurdering.

Det er ingen tilfældighed, at ungerne i øjeblikket er alene med deres mor. Det er almindeligt for løvinder at søge væk fra deres flok, når de skal føde unger, og dette instinkt har parken forsøgt at imødekomme ved at give løvinden sit eget staldrum.

Direktøren forventer dog, at ungerne er store nok til at blive lukket ud i anlægget 'i starten af højsæsonen'.

Du må godt rejse derhen: Nu kan du flyve rekordbilligt til denne destination