Efter flere års snak: Nu kan stå-pladserne på flyet være på vej

Der har været snakket om det i 15 år, men nu kan det rent faktisk blive en realitet

Sådan ser de nye stå-sæder til flyene ud. Pressefoto: Aviointeriors
Sådan ser de nye stå-sæder til flyene ud. Pressefoto: Aviointeriors

'Den brutale fremtid for flysæder'.

Så kontant lyder det fra det australske medie News.com.au i beskrivelsen af en række nye flysæder, som i den grad betyder, at rejsende skal træne stængerne, inden de begiver sig ud på en flyvetur.

I de nye flysæder kan man nemlig ikke slå rumpen i sædet på samme måde som tidligere, da de er designet således, at man i stedet skal stå op på hele flyveturen. Som billedet øverst oppe viser, vil der dog være et minimalt sædestykke, som man kan hvile rumpetten på, når lårmusklerne bliver lidt for ømme.

Ifølge CNN er det den italienske virksomhed Aviointeriors, der til det netop afholdte 'Aircraft Interiors Expo 2018' i Hamborg fremviste de nye 'stå'-sæder, hvor der altså for en gangs skyld vil blive masser af benplads.

Sidste år gik en video af britiske Shaun Edmondson, der havde sex med en fremmed kvinde, viralt. Ferie - 9. apr. 2018 - kl. 21:43 Lumre vovehalse: Så mange drømmer om sex på flyet

Plads til flere rejsende
Ifølge Aviointeriors skal sæde-designet sikre, at der er plads til flere rejsende på flyet, da stå-sæderne fylder mindre end de almindelige siddepladser.

Ifølge virksomhedens egne beregninger, vil flyselskaberne kunne øge antallet af passagerer med hele 20 procent, hvis de udskifter de gamle sæder med de nye ståpladser, hvilket altså vil betyde, at flyselskaberne kan tjene mange flere penge, da de dermed har flere pladser at sælge.

Udover at give plads til flere rejsende fortæller Aviointeriors også, at ståsæderne vejer mindre end de nuværende standard-sæder.

Se også: Flyselskab bandlyser overvægtige på Business Class

Har forsøgt før
Det er dog ikke første gang, at Aviointeriors forsøger at slå igennem med ideen om at få rejsende til at stå op på flyveturen. Allerede i 2010 og igen i 2014 forsøgte de at få flyselskaberne til at implementere de stående sæder på korte rejser, men ingen købte ideen.

Derfor har Aviointeriors nu forbedret sæde-designet således, at det er mere polstret og mere behageligt end tidligere, hvor de var formet som sadel.

- Sæderne sikrer en oprejst position hos passagerer, mens den bibeholder en tilstrækkelig komfort, lød det fra virksomhedens talsmand i Hamborg.

Aviointeriors er ikke den eneste virksomhed, som har leget med ideen om at få rejsende til at stå op på flyveturen. Helt tilbage i 2003 introducerede flyproducenten Airbus idéen, og i 2010 annoncerede Ryanair-chef, Michael O'Leary, at han overvejede at have områder med ståpladser på sine fly.

Se også: Derfor må du ikke bare skifte sæde på flyet

103 kommentarer
Vis kommentarer