Efter fly-tragedie: Nu er Ryanair verdens sikreste flyselskab

Den fatale tragedie forleden, hvor en 43-årig mor til to mistede livet, efter hun blev suget delvist ud af vinduet på et Southwest-fly, betyder, at flyselskabet nu ikke længere er verdens sikreste

Se optagelserne fra den 29-årige medpassagerer Marty Martinez, som filmede de hektiske øjeblikke på Southwest-flyet her (Privatoptagelse / AP)
Følg Ferie

Tirsdag mistede den 43-årige mor til to Jennifer Riordan fra New Mexico livet, da motoren på et Southwest-fly fra LaGuardia-lufthavnen i New York eksploderede i luften, hvorefter en rude smadrede, og kabinen blev fyldt med røg.

Den 43-årige Jennifer Riordan blev suget delvist ud af vinduet med overkroppen først, hvilket fik en række medpassagerer til at kæmpe for at hive hende tilbage ombord på flyet, men desværre var den heltemodige indsats ikke nok, og Jennifer blev erklæret død på hospitalet i Philadelphia, hvor flyet måtte nødlande. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

43-årige Jennifer Riordan mistede på tragisk vis livet tirsdag, da hun blev suget ud af et fly i luften. Foto: Marla Brose/The Albuquerque Journal via AP
43-årige Jennifer Riordan mistede på tragisk vis livet tirsdag, da hun blev suget ud af et fly i luften. Foto: Marla Brose/The Albuquerque Journal via AP

Første tilfælde i ni år: Jennifer blev suget halvvejs ud af fly

Ryanair og EasyJet er sikrest
Den fatale ulykke betyder ikke blot, at Jennifer Riordan på tragisk vis blev det første dødsoffer for en flyulykke i USA siden 2009. Det betyder også, at hun blev det første dødsoffer på et Southwest-fly nogensinde.

Dermed har flyselskabet, der blev stiftet i 1967, mistet sin sikkerhedsrekord for aldrig nogensinde at have haft en fatal ulykke, og flyselskabet Ryanair er nu i stedet verdens sikreste flyselskab.

Det skriver The Independent.

Det irskbaserede lavprisflysselskab har ikke haft en fatal hændelse, siden det blev stiftet tilbage i 1985, og de kan dermed prale af at have fløjet hele 1,1 milliard passagerer i sikkerhed verden over.

Ifølge Airline Ratings er EasyJet det næstmest sikre flyselskab, da de har fløjet 820 millioner passagerer sikkert gennem luften, siden selskabet blev stiftet i 1995.

Flybe, Jet2, Thomas Cook og Virgin Atlantic har heller aldrig haft en fatal ulykke om bord på deres fly, men de har fløjet færre passagerer end både Ryanair og EasyJet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses Southwest-flyet, hvor motoren tirsdag eksploderede. Foto: NTSB via AP
Her ses Southwest-flyet, hvor motoren tirsdag eksploderede. Foto: NTSB via AP

37-årig mor anholdt: Nyfødt baby fundet død på fly-toilet

Southwest-pilot hyldet
Ud over dødsfaldet på Southwest-flyet forleden kom syv andre personer til skade i forbindelse med den voldsamme eksplosion, som udløste en brand om bord på flyet.

Efterfølgende er flyets pilot Tammie Jo Shults blevet hyldet for at formå at lande flyet sikkert på trods af den manglende motor og hullet i kabinen.

Efterforskere fra det nationale råd for transportsikkerhed (NTSB) har fastslået, at passagerflyet fra Southwest Airlines landede med 305 kilometer i timen. Den normale hastighed ved en landing er omkring 250 kilometer i timen.

Føderale efterforskere oplyser, at det var en revne på indersiden af CFM56-motoren, der førte til den fatale ulykke. Et af motorens 24 blade knækkede således af som følge af metaltræthed.

Efter ulykken har flere flyselskaber oplyst, at de vil tjekke deres motorer. Det gælder blandt andet Norwegian.

Der var i alt 144 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord på flyet.

Kvinde suget ud af fly: Se de dramatiske optagelser fra kabinen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+