Annonce:
Annonce:

Efter hærværk mod danske biler: Ni virksomheder ransaget

Ni virksomheder, der opererer omkring Hamborg Lufthavn, blev onsdag morgen ransaget af tysk politi

Hærværk mod udenlandske biler i Hamborg har ført til opdagelsen af en række mistænkelige ’park and fly’-virksomheder. Foto: Per Rasmussen
Hærværk mod udenlandske biler i Hamborg har ført til opdagelsen af en række mistænkelige ’park and fly’-virksomheder. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Ferie

Mistanken rettede sig i første omgang mod de lokale, da det i juli kom frem, at 210 biler, der holdt parkeret i nærheden af Hamborg Lufthavn, over få dage var blevet udsat for hærværk, herunder ridser i lakken og opskårne dæk.

Nu har sagen taget en uventet drejning.

Onsdag morgen foretog tysk politi en ransagning af ni virksomheder, der opererer i nærheden af Hamborg Lufthavn, og som tjener penge på at hjælpe flypassagerer med at finde en billig og sikker parkeringsplads i nær afstand af lufthavnen.

Det viser sig, at flere af disse firmaer er tvivlsomme foretagender uden tilknytning til de steder, de parkerer deres betalende kunders biler. Og at firmaerne blot efterlader bilerne på tilfældige steder i det offentlige rum. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Danske biler udsat for groft hærværk ved lufthavnen i Hamborg

Annonce:

Udenlandske biler var målet
Der er stadig ikke foretaget nogen arrestationer i sagen, men ifølge det tyske medie Abendblatt kigger politiet i disse dage på videooptagelser fra overvågningskameraer for at identificere gerningsmændene.

- Det er et meget stort område, der er berørt. Der burde dog være kameraer nok til rådighed, udtaler en talsmand fra politiet til mediet.

Et stigende antal danskere kører til Hamborg for at bruge den lokale lufthavn, og en meget stor del af de ramte biler er derfor danske. Kun 2 af de 210 ramte biler er fra Hamborg.

Tysk politi har tidligere meldt ud, at en eller flere gerningsmænd bevidst er gået efter danske og andre udenlandske biler.

Norwegian lukker flere ruter fra København

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: