Efter løfter om benådning: Laura skal forblive fængslet i Egypten

Familien rejste forgæves til Egypten for at hente den fængslede Laura Plummer, fordi Udenrigsministeriet i Storbritannien angiveligt havde fortalt dem, at den 33-årige kvinde ville blive benådet

Laura Plummer - her omgivet af sine to søstre - slipper ikke tidligt ud af fængslet i forbindelse med den straf, hun fik for at smugle stoffer ulovligt ind i Egypten. Foto: SWNS
Laura Plummer - her omgivet af sine to søstre - slipper ikke tidligt ud af fængslet i forbindelse med den straf, hun fik for at smugle stoffer ulovligt ind i Egypten. Foto: SWNS
Følg Ferie

Første juledag blev britiske Laura Plummer idømt tre års fængsel i Egypten for at smugle ulovlig medicin ind i landet, efter toldere i lufthavnen fandt 320 tabletter Tramadol i hendes kuffert.

Ifølge Laura Plummer og hendes familie havde den 33-årige kvinde taget de smertestillende piller med på ferien, fordi hendes kæreste havde rygsmerter, men da medicinen er ulovlig i Egypten faldt hammeren altså.

Familien fik at vide, at Laura Plummer risikerede op til 25 år i fængsel eller i værste fald dødsstraf, men briten slap altså afsted med en straf på 'blot' tre år.

I sidste uge rapporterede flere britiske medier - med The Sun i spidsen - dog, at Laura Plummer ville blive benådet af den egyptiske præsident, Abdel Fatah al-Sisi.

Laura tog smertestillende piller med på ferie - nu risikerer hun dødsstraf

Familien rejste til Egypten
Ifølge Laura Plummers familie havde Udenrigsministeriet i Storbritannien lovet dem, at der var 95 procent chance for, at den 33-årige ville blive løsladt, og derfor rejste familien i sidste uge afsted til det afrikanske land for at tage imod hende.

Nu viser det sig dog, at løfterne angiveligt var 'fake news'. Det skriver The Independent.

- Der har aldrig været tale om benådning, siger en talsperson for den egyptiske ambassade til det britiske medie.

Talspersonen pointerer, at Laura Plummer højst kan håbe på at blive løsladt for 'god opførsel' efter at have afsonet mindst halvdelen af sin tre år lange straf.

Også det britiske Udenrigsministerium nægter at have afgivet løfter om Laura Plummers løsladelse:

- På intet tidspunkt har Udenrigsministeriet rådgivet Lauras familie om, at vi troede, hun ville blive løsladt. Vi har kun rådet dem til, at de får deres informationer omkring Lauras situation fra hendes advokat, udtaler en talsmand til The Independent.

Laura risikerer dødsstraf i Egypten: Nu er der nyt i sagen

Familien forsvarer medie: De fulgte samme information som os
Den britiske politiker Karl Turner har derudover i et opslag på Twitter udtalt, at det er 'skuffende', at medierne spreder nyheder, der ikke er blevet bekræftet gennem officielle kilder:

- Det står klart for mig, at enhver antydning om, at hun ville blive løsladt af de egyptiske myndigheder, ikke har været andet end rygter, som ikke er blevet bekræftet af det britiske Udenrigsministerie, skriver han blandt andet.

Laura Plummers søster, Rachel, påstår dog, at Udenrigsministeriet havde lovet familien, at de var 95 procent sikre på, at Laura ville blive løsladt. Det skriver hun i en kommentar til Karl Turners opslag på Twitter:

- Hej alle sammen, som familie bliver vi nødt til at gøre noget klart angående Lauras situation. Vi fik fortalt af Udenrigsministeriet, som kontaktede min mor over e-mail, at de var 95 procent sikre på, at Lauras navn stod på præsidentens liste over benådninger. Derefter blev vi kontaktet af Lauras advokat, Mohamed Osman, som bekræftede det.

- The Sun fulgte den samme information, som vi gjorde, og har været med os gennem hele det her forfærdelige mareridt fra start til slut. De har kun tilbudt os støtte, så at antyde, at de deler rygter, er forkert og unfair.

Britiske Laura får tre års fængsel for at tage smertestillende medicin med på ferie

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.