Efter redningsaktion: Turister strømmer til verdensomtalt grotte

Turister strømmer til den thailandske grotte, hvor 12 drenge og deres træner sad fanget i mere end to uger

Følg Ferie

Det kan godt være, at den træner og de 12 drenge, som i sommer trak overskrifter verden over, gyser ved tanken om at skulle forvilde sig ned i Tham Luang-grotten i Thailand, hvor de tilbage i juni måned var indespærret i 17 dage, men det gør mange turister tydeligvis ikke.

Området i og omkring grotten er nemlig siden den verdensomtalte redningsaktion blevet en yderst populær destination for turister.

Det skriver blandt andre Travel Pulse og The Guardian.

Parken ved grottekomplekset, der er beliggende i Chiang Rai-provinsen i det nordlige Thailand, åbnede op for offentligheden den 16. november, og udover at tusindvis af turister siden da strømmet til, har flere end 100 gadesælgere opstillet boder i parken ved grotten, hvor de sælger alt fra souvenirs og tøj til mad og drikkevarer.

Det er stadig ikke tilladt for turister at bevæge sig ned i selve Tham Luang-grotten, hvor drengene i alderen fra 11-16 år og deres træner sad fanget, men besøgende kan se den gennem et stålhegn og kan desuden udforske de andre grotter i området.

- Det er en fantastisk ting for folket i området, siger Vipa Romaneechutima, som sælger lottokuponer ved indgangen til grotten, til The Guardian og fortsætter:

- Folk her har mange gange før forsøgt at gøre Tham Luang til en turistattraktion, men den blev aldrig populær. Nu er den verdenskendt på grund af drengene, der blev reddet. Vi er ikke kun glade, fordi vi tjener penge på turisterne. Vi er også stolte over, at folk gider at rejse hertil for at se vores smukke park. Det er en ære for os.

Museum trækker Trump-souvenir tilbage efter massiv shitstorm

Skaber jobs til de lokale
Siden parken åbnede den 16. november har turisterne i stor stil lagt blomster nær indgangen til den verdensomtalte grotte, som derudover er yderst populær, når det kommer til folk, der ynder at tage selfier.

The Guardian har besøgt området, hvor de blandt andet mødte en skotsk turist ved navn John Deeney samt hans kone.

- Det er en fantastisk ting, der fandt sted her, og det føles som noget helt særligt at få lov til at opleve stedet. Jeg kan sagtens forestille mig, at det her bliver en kæmpe turistattraktion nu, siger John Deeney til det britiske medie.

Ekstra Bladet har tidligere berettet, at de thailandske myndigheder har planer om at kapitalisere og hylde redningsaktionen ved at omdanne noget af grotten til et museum, og de planer er stadig undervejs, mens myndighederne nu også har planer om at bygge et kæmpe resort ved indgangen til parken.

Og det er noget, der begejstrer de lokale, skriver The Guardian:

- Det vil skabe mange flere jobs til folket her, så turister er meget velkomne, siger en lokal mand ved navn Phisek Kemapusit.

Fodbolddrenge fanget i 17 dage: Nu laves grotten til turistattraktion

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind