Efter stribevis af hajangreb: Nu er der krisemøde i ferieparadis

Senest er en blot 33-årig mand død ved den populære turistdestination Whitsundays

Inden for blot ét døgn blev både en 46-årig kvinde og en kun 12-årig pige angrebet af en haj med alvorlige bid til følge tilbage i september. (Video: AP)
Følg Ferie

Tre hajangreb på under to måneder i det samme populære turistområde ved den tropiske øgruppe Whitsundays nær Great Barrier Reef ved den australske østkyst har fået myndighederne i alarmberedskab.

Det skriver News.com.au.

Senest mistede en blot 33-årig læge ved navn Daniel Christidis livet, da han mandag klokken 17.30 lokal tid blev angrebet af en haj, der bed ham i både arme og ben, efter at han var hoppet i vandet i forbindelse med en yachttur med sine venner.

Hajangreb er ellers sjældne i det populære turistområde nær Cid Harbour i Australiens største delstat, Queensland, hvor det indtil for to måneder siden var hele otte år siden, at der sidst havde været et alvorligt hajangreb.

Men i september måned blev en 46-årig kvinde ved navn Justine Barwick og en blot 12-årig pige ved navn Hannah Papps angrebet under to separate angreb, der sendte dem begge på hospitalet med alvorlige skader.

Efterfølgende dræbte de australske myndigheder to store tigerhajer, hvoraf den ene var intet mindre end 3,3 meter lang.

Den 12-åige pige fik blandt andet amputeret sit ene ben efter mødet med den aggressive haj.

(Artiklen fortsætter under billedet)

På dette billede kan man se redningsfolk give førstehjælp til den 12-årige pige, som den 20. september blev angebet af en tigerhaj ud for Whitsundays. Foto: Ritzau Scanpix
På dette billede kan man se redningsfolk give førstehjælp til den 12-årige pige, som den 20. september blev angebet af en tigerhaj ud for Whitsundays. Foto: Ritzau Scanpix
 

Se billedet: 32-årig kvinde angrebet af haj i ferieparadis

Hajeksperter skal rådgive
Ifølge det australske medie har myndighederne nu planlagt et krisemøde, der bliver afholdt i dag (fredag, red.), hvor de skal finde frem til en løsning på det drabelige problem.

De australske myndigheder har efter sigende indkaldt en lang række hajeksperter til mødet, som skal rådgive politikerne om, hvilke skridt de skal tage, da der er en vis uenighed blandt de forskellige parter.

F.eks. ønsker det nationalliberalistiske parti ’The Liberal National Party of Queensland' en fuld kontrol over hajerne således, at der bliver opsat net og fælder overalt i området, mens turismeminister, Kate Jones, afviser denne løsning.

- Vi vil i stedet benytte muligheden for at høre eksperternes råd, så vi alle kan forstå det videnskabelige aspekt bedre, siger turismeminister ifølge News.com.au.

Myndighederne har allerede opsat skilte i området, hvor folk bliver advaret om at bade i vandet omkring Cid Harbour.

Hajer hærger i øjeblikket kysten ved Whitsunday-øerne. Foto: Shutterstock
Hajer hærger i øjeblikket kysten ved Whitsunday-øerne. Foto: Shutterstock
 

13-årig i kritisk tilstand efter hajangreb

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.