Efter terrorangreb: Turister dropper denne europæiske by

Danmark har fået flere og flere besøgende, mens det er gået ned ad bakke for dette terrorramte land

Indbyggerne mindes de dræbte ved Place de la Bourse i Bruxelles. (Foto: Jakob Jørgensen)
Indbyggerne mindes de dræbte ved Place de la Bourse i Bruxelles. (Foto: Jakob Jørgensen)

Nye tal viser, at terror påvirker vores rejsemønstre. Og det er de seneste angreb i både Belgien og Frankrig gode, men sørgelige, eksempler på.

Belgien blev hårdt ramt, da flere selvmordsbombere angreb hovedstaden Bruxelles den 22. marts i år. 32 mennesker blev dræbt, mens over 300 blev såret, da bomberne eksploderede i metroen og i lufthavnen Zaventem.

Men udover de store menneskelige konsekvenser er Belgien også blevet ramt på deres turistindustri.

En opgørelse fra Airports Council International viser, at antallet af rejsende med fly til Belgien er faldet med 5,3 procent, mens antallet af rejsende til Bruxelles-lufthavnen Zaventem faldt med hårdtslående 29,1 procent i det første kvartal i 2016 sammenlignet med sidste år.

- Disse tal viser, at virkningen af terrorangrebet i Bruxelles synes at være forbeholdt Belgien, hvor Bruxelles lufthavn bærer hovedparten af det. Dette er i overensstemmelse med det, vi har set i kølvandet på terrorangrebene i Paris i november sidste år, står der i rapporten.

Steget i Danmark
Mens det er gået ned ad bakke for Belgien, ligger den danske hovedstad, København, i toppen af listen over højdespringere lige efter Dublin og Barcelona.

I Danmark er antallet af tilrejsende steget med hele 13,2 procent, og faktisk har de europæiske lande oplevet en generel stigning.

Både danskere og udlændinge foretog i 2015 49,1 millioner overnatninger på hoteller, campingpladser, vandrehjem og feriecentre i Danmark ifølge Danmarks Statistik, hvilket var en rekord for turismen.

- Med den usikkerhed, der er kommet på grund af terrorangreb på feriedestinationer ude i verden, så er der nogen, der ser det som en motivation for at blive hjemme. Sharm El Sheikh, Tunesien og Tyrkiet var meget populære, men nu er der flere, der bliver bekymret ved udsigten til at tage dertil, siger Jens Friis Jensen, der er lektor på RUC og ekspert i turisme.

VisitDenmark forventer, at 2016 vil sætte en ny rekord.

Ferie Terrorfrygt? Her er 10 af de sikreste steder at rejse

39 kommentarer
Vis kommentarer