Eiffeltårnet skal snart have en ny farve

Det store vartegn i Paris skal for tyvende gang i historien males i en anden farve

Hvilken farve får Eiffeltårnet mon, når renoveringen af tårnet begynder til oktober? Foto: Jacob Waage/Ritzau Scanpix
Hvilken farve får Eiffeltårnet mon, når renoveringen af tårnet begynder til oktober? Foto: Jacob Waage/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Det er sket 19 gange tidligere, og nu står Eiffeltårnet altså for skud igen.

Til oktober begynder en større renovering af vartegnet, som blev opført i 1889, hvilket betyder, at det enorme tårn i Paris skal have en ny farve.

Det skriver The Telegraph.

Myndighederne har endnu ikke officielt meldt ud, hvilken farve det 324 meter høje tårn vil få i fremtiden, men den kommende renovering er en del af en 15-års plan for tårnet, der vil koste omkring 300 millioner euro (cirka 2,2 mia. kroner, red.), og som blandt vil indebære at bygge en skudsikker, gennemsigtig glasafskærmning rundt om tårnet.

Første renoveringsfase af 15-års planen forventes at strække sig over en treårig periode, og der vil angiveligt skulle bruges omkring 60 tons maling, når Eiffeltårnet skal males om.

Los Angeles mister vartegn: Palmerne forsvinder

Bliver det rosa?
Det er som skrevet ikke første gang, at den populære turistattraktion skal have en ny farve. Tårnet bliver malet hvert 7. år, og startede i 1889 med at have en mørkerød nuance. Sidenhen har Eiffeltårnet både haft gule og brune nuancer, som det har den dag i dag.

- Vi vil genfinde og genoplive disse tidligere farver, på samme måde som vi gør, når vi restaurerer et gammelt maleri, siger en specialist fra The Ministry of Culture and City til den franske avis Le Parisien ifølge The Telegraph.

Når renoveringen går i gang, vil malingen blive skrabet af lag for lag, så de tidligere 19 farver kan komme frem og dermed forhåbentligt blive genskabt. Derfor er eksperter i øjeblikket i fuld gang med at spekulere over, hvorvidt Eiffeltårnet fremover vil få en markant anden farve end den nuværende.

De fleste eksperters gæt lyder dog på en rødlig nuance, men også mere markante farver såsom rosa er blevet nævnt.

Det kostede i sin tid 7,8 millioner franc at opføre det verdenskendte vartegn, som blev designet af ingeniøren Gustave Eiffel. Tårnet med de 1665 trappetrin bliver hvert år besøgt af mere end 6 millioner turister.

Populære turistattraktioner: Her skal du stå længst tid i kø

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+