Annonce:
Annonce:

Elsket feriedestination slår ned på gadesælgere: KÆMPE bøder til turister

Du risikerer bøder på op mod 52.000 kroner, hvis du køber falske mærkevarer på gaden i ferieparadis

Italien vil rydde de italienske strande for gadesælgere. Foto: Andrew Medichini/AP
Italien vil rydde de italienske strande for gadesælgere. Foto: Andrew Medichini/AP
Annonce:
Følg Ferie

Rigtig mange danskere har nok fundet sig selv i den situation, hvor de er spankuleret ned ad hovedgaden eller stranden i en sydlandsk ferieby og er blevet fristet til at købe flotte kopier af kendte mærkevarer til knap ingen penge.

Men hvis du er en af de mange danskere, der denne sommer sætter kursen mod en af de mange populære italienske ferieparadiser, kan du godt lade pengepungen blive i lommen, når de stædige gadesælgere flasher et par falske Gucci-briller eller en Louis Vuitton- taske foran dig.

Ifølge det britiske medie The Telegraph er Italien nemlig så ivrige efter at sætte en stopper for de notoriske gadesælgere, at turister fremover risikerer en bøde på op til 7000 euro - cirka 52.000 kroner, hvis de køber kopivarer.

Annonce:

- Vi bliver nødt til at sætte en stopper for invasionen af gadesælgere på strandene og på samme tidspunkt sætte en stopper for salget falske varer, siger den italienske minister Matteo Salvini til The Telegraph.

Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Heller ingen henna-tatoveringer eller massager
De fleste gadesælgere i Italien kommer hovedsageligt fra det vestlige Afrika eller Bangladesh i Sydasien, og det vurderes, at salget af kopivarer i Italien løber op på hele 19 milliarder kroner om året, som der altså ikke bliver betalt skat af, hvilket betyder, at de italienske myndigheder derfor går glip af mange millioner hvert eneste år.

De italienske myndigheder konfiskerede i første halvår af 2017 angiveligt kopivarer til en værdi af hele 2 milliarder kroner.

Udover at turister kan få et dyrt rap over fingrene for at købe falske varer, vil gadesælgeren også få en bøde på - hvad der svarer til - mellem 18.500-115.000 danske kroner, hvis han bliver fanget i at sælge kopivarer.

Derudover vil turister desuden også få bøder, hvis de tager i mod en massage eller får en henna-tatovering på de italienske strande.

Italiensk ferieparadis bandlyser sugerør

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: