Annonce:
Annonce:

Embargo og papirarbejde: Norwegian-fly strandet i Iran

I to måneder har et Norwegian-fly stået stille i lufthavnen i Shiraz i Iran, men er nu endelig tilbage i Skandinavien

Det var et sådant Norwegian Air Shuttle airline Boeing 737-fly, der stod strandet i Shiraz i to måneder. Foto: Ritzau Scanpix
Det var et sådant Norwegian Air Shuttle airline Boeing 737-fly, der stod strandet i Shiraz i to måneder. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Ferie

Lørdag kunne et Norwegian-fly igen befinde sig på skandinavisk jord, da det klokken 03.49 landede i Stockholms Arlanda-lufthavn.

I to måneder har det siddet fast i Shiraz International Airport i Iran, hvor det den 14. december sidste år måtte foretage en nødlanding på vej fra Dubai til Oslo.

Det skriver Check-in.dk.

- Det er en stor lettelse at få flyet hjem igen efter to lange måneder i Iran, siger Norwegians kommunikationschef Andreas Hjørnholm til Check-in.dk.

Piloterne havde oplevet motorproblemer og måtte derfor sammen med sine 184 passagerer og besætningsmedlemmer lande i Shiraz.

Alle kunne flyve videre til destinationen næste dag på et reservefly fra Norwegian, men på grund af handelsembargoen med USA, papirarbejde, iransk bureaukrati og Norwegians manglende erfaring med Iran har det taget over to måneder at få flyet klart igen.

Danskere strandet i Bangkok

Annonce:

Udskiftning af motor
Efter flyet landede i Iran, fandt man ud af, at flyets ene motor skulle udskiftes - noget der som regel tager meget kort tid.

Men da afsendelsen af motoren skulle godkendes af de amerikanske myndigheder, var situationen med Mexico og USA og deres kongres på sit højdepunkt. Dermed trak sagen i langdrag, fordi ansøgningen om fragten derfor ikke kunne køres gennem systemet.

Ifølge Check-in.dk har en iransk embedsmand desuden hævdet, at Norwegians manglende erfaring med at operere i Iran også var en del af problemet.

Her er de 20 sikreste flyselskaber i 2019 - og de værste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: