En billet til dit spædbarn kan koste fire gange så meget som din egen

Britiske lavprisselskaber tager sig godt betalt, hvis du skal have den bette med på skødet

En babybillet kan koste mere end fire gange så meget som en voksenbillet hos Ryanair, men det samlede regnestykke ender alligevel til Ryanairs fordel. Foto: Colourbox
En babybillet kan koste mere end fire gange så meget som en voksenbillet hos Ryanair, men det samlede regnestykke ender alligevel til Ryanairs fordel. Foto: Colourbox

Det er historisk billigt at flyve med lavprisselskaberne på en smuttur til London, Rom eller Paris, men vil man sidde på mors skød med sut og sparkedragt undervejs, så kommer man til at betale første klasse.

Ifølge en ny gennemgang af priserne hos fire britiske lavprisselskaber, som rejse-søgemaskinen Kayak har lavet, så kan en billet til børn under to år til flyveren koste helt op til fire gange mere end det, mor og far skal betale. Det skriver Daily Mail.

Lavprisselskaberne er berygtede for at opkræve store ekstrabeløb på væsentlige dele af rejsen som bagage, sædereservation og ændring af fly. Men gennemgangen af de fire flyselskaber EasyJet, Ryanair, Flybe og Jet2 viser, at der trods alt er stor forskel på, hvor godt selskaberne tager sig betalt for goderne.

Især Ryanair er eksperter i at placerere rejsende væk fra hinanden på flyet. Foto: Colourbox Ferie Flyselskaber under skarp overvågning: Splitter de rejsende ad bevidst?

80 procent af voksenprisen
Når det handler om babybilletter, så springer særligt Ryanair i øjnene. Mens den billigste afgang på flyselskabets hjemmeside koster 51 kroner for en voksen, så skal man af med cirka 213 kroner for en billet til et spædbarn. Altså mere end fire gange så meget.

Ingen af de tre andre lavprisselskaber tager mere for en babybillet end en voksenbillet, og Ryanairs babybillet er den dyreste blandt de fire. Prisen for babybilletten adskiller sig dog ikke voldsomt meget fra de tre andre. Hos EasyJet koster det eksempelvis 188 kroner at have sit barn med, mens prisen lander omkring 170 kroner hos Jet2.

Ryanair vinder alligevel på pris
Selv om prisen for at have et spædbarn med i flyveren er så meget højere end voksenbilletten hos Ryanair, så ender det samlede regnestykke dog alligevel til Ryanairs fordel.

Det skyldes, at Ryanairs voksenbilletter er mere end fire gange så billige som hos de tre konkurrenter i gennemgangen.

Hvis man tager udgangspunkt i Kayaks priser, så vil det koste i alt 415 kroner at flyve med sit spædbarn hos EasyJet. Hos Ryanair lander prisen på bare 264 kroner.

Ikke engang hos Flybe, der kun opkræver 12 procent af voksenbillettens pris for en babybillet, kan man følge med. Den billigste billet på hjemmesiden koster nemlig 298 kroner ifølge Kayaks gennemgang, og den samlede pris ender dermed på 334 kroner.

Det kan få fatale konsekvenser, at man ikke sidder sammen på flyet, lyder det i ny rapport. Foto: Colourbox Ferie Derfor er det livsfarligt ikke at sidde sammen på flyet

12 kommentarer
Vis kommentarer