En plads ved vinduet til min dukke, tak - thai-kvinder har dukken med på flyet

Det thailandske flyselskab Thai Smile Airways gør alt for at deres kunder skal have en god tur

Hvis du ikke betaler for dukkens sæde, bliver den behandlet som normal håndbagage (Foto:Miriam/Flickr)
Hvis du ikke betaler for dukkens sæde, bliver den behandlet som normal håndbagage (Foto:Miriam/Flickr)

De fleste danskere har leget med dukker – da de var børn. Men at dukker er noget, der er forbeholdt børn, er ikke opfattelsen i Thailand. Faktisk er dukkeleg så populært, blandt specielt thailandske kvinder, at det thailanske flyselskab Thai Smile Airways nu har meldt ud, at de går med på legen og behandler dukker som rigtige personer, hvis passagerne ønsker det.

Se også: Sådan vurderer airbnb-lejere dig som udlejer

Det eneste krav flyselskabet stiller er, at dukkens ejermand køber en barnebillet til sin dukke. Herefter bliver dukken behandlet præcis som mennesker – de bliver bedt om at tage sikkerhedbælte på, de får serveret et varmt måltid mad, og de vil i løbet af turen få tilbudt diverse snacks.

Se også: Snowboarder filmer sig selv i lavine – nu kan han ende i fængsel

Det eneste der skiller dukkerne ud fra resten af passagerne – udover at de ikke er levende mennesker – er, at de ikke må sidde ved på pladserne ved nødudgangene. Det skyldes nok, at de ikke kan åbne nødudgangen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Se også: Her er det eneste vi ikke tager på ferie uden

Dukkerne giver held og beskyttelse

Det virker måske tosset, men faktisk er der en formildende omstændighed. Det er nemlig ikke en hvilken som helst  dukke de thailandske kvinder nusser om. De specielle dukker går under navnet Luk Thep eller Child Angels (Englebørn, red) og skulle, ifølge dem der køber dem, have overnaturlige kræfter.

Og den forestilling  giver Thai Smile Airways, som er en del af Thai Airways, dukkeejerne helt ret i. I en officiel meddelelse skriver flyselskabet, at dukkerne kan blive behandlet som børn, fordi de har gennemgået en spirituel process, der har pustet liv ind i dem.

Se også: Ny ferieform vinder frem i Danmark - inspireret af Sydeuropa

Hvis man derimod ikke køber en børnebillet til sin dukke, er flyselskabet lidt mindre overbevidst om dukkernes magiske evner, og behandler derfor dukkerne som normal håndbagage.

Her kan du se de originale Child Angels-dukker og en af de mange ejere.

Dukkerne kan koste op til 1400 kr.

 

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere