Endelig! Første fly lander i 'verdens mest ubrugelige lufthavn'

Flyet, der landede i den 2,5 milliarder kroner dyre lufthavn, var dog en time forsinket

Mere end et årti efter de gik i gang med at bygge og næsten et år efter dens officielle åbning har St. Helena lufthavn endeligt taget imod sit første kommercielle fly.

Det skriver The Telegraph.

Den 2,5 milliarder dyre lufthavn, der ligger på den isolerede britiske ø Sankt Helena midt i Sydatlanten, kunne i sidste uge sige velkommen til 60 passagerer, som rejste med flyselskabet SA Airlink. Dog med en times forsinkelse.

 

Det var kun fordi, at to RMS-færger til øen var aflyst, at lufthavnen blev benyttet.

Øen ligger næsten 2000 kilometer væk fra den nærmeste landmasse og omkring 1300 kilometer væk fra den nærmeste ø. Normalt kommer folk til øen ved at benytte sig af den fem døgns lange sørejse med færgen.

Flyselskab i kæmpe brøler: Passager fløj 4000 kilometer i den forkerte retning  

'Verdens mest ubrugelige lufthavn'
Ifølge The Telegraph annoncerede den britiske regering allerede i 2005, at de ville bygge lufthavnen, men på grund af økonomiske problemer i forlængelse af finanskrisen, blev kontrakten først underskrevet i 2011.

Lufthavnen åbnede officielt i juni 2016, men indvielsen blev udskudt på ubestemt tid på grund af voldsomme turbulensproblemer omkring lufthavnen, som gjorde, at store fly ikke kunne lande.

Under en testflyvning i april 2016 blev en pilot fra British Airways nødt til at bruge tre forsøg på at lande en Boeing 737-800 succesfuldt.

Lufthavnen er sidenhen blevet kaldt 'verdens mest ubrugelige', og en officiel rapport fra sidste år satte store spørgsmålstegn ved, hvordan det overhovedet var muligt ikke at forudse betydningen af de slemme vejrforhold omkring øen.

- Lufthaven er en £285 millioner (2,5 milliarder kroner, red.) dyr hvid elefant (dyre ting, man ikke kan komme af med, red.), som hverken er god for folket eller de skattebetalende borgere, som står med regningen, lød det i rapporten.

Forsvundet i mere end 30 år: Strand er dukket op ud af det blå