Endelig må du igen: Fire fantastiske destinationer til dig der elsker skiferie – Ekstra Bladet
Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Ferie

 

Skisæsonen 2020/2021 er ikke værd at tale om. For den kom aldrig rigtig…

Men nu lysner det langt om længe for de tusindvis af danskere, der hvert år pakker det varme tøj og skistøvlerne for at tage op i højderne – for at suse ned igen. Enten med familie, venner eller den eneste ene. Kærligheden til skiferien er for mange også kærligheden til dem, man rejser med.

Der er mange gode lande, man kan vælge til skiferien, men ét land er ekstra højt på listen for ski-hungrende danskere:

Østrig har længe været en af danskernes absolutte yndlingsdestinationer, når passionen for ski skal udleves. Men selv i Østrig er der en lang række skisports-områder at vælge imellem.

Så hvor skal du tage hen?
Læs med her, hvor du får fire gode destinations-forslag til danskernes favoritland, når de skal på skiferie. Uanset om du er familie med småbørn, på romantisk tur med din partner eller på jagt efter en sjov tur med vennerne.

Foto: Arlberg Marketing / Josef Mallaun
Foto: Arlberg Marketing / Josef Mallaun
 

Arlberg - Et paradis for skisport
Legendarisk.
Arlberg er intet mindre, og det er ikke kun fordi, der har været skiløb i området i mere end 100 år. Det handler mindst lige så meget om, at Arlberg er et sandt paradis for alle ski-elskere.

Arlberg består af fem destinationer: St. Anton, St. Christoph, Stuben, Lech og Zürs. Det betyder, at Arlberg er et stort område. Rigtig stort endda – faktisk et af verdens fem største.  Arlberg byder nemlig på mere end 300 kilometer pister og 200 kilometer off-pist.

Det betyder også, at der er noget for enhver smag. Men selvom der er fem destinationer, er det den fælles ånd for traditioner, der gør Arlberg til et mekka for dig, der ganske enkelt bare elsker at stå på ski.

St. Anton er en af de mest kendte byer for vintersport, og gør desuden en dyd ud af nytænkning. I St. Christoph blæser de historiske vinde over landsbyen, der har spillet en stor rolle for Arlberg-området siden det 14. århundrede. Lech byder på lækre gourmet-oplevelser, mens Zürs er det mere eksklusive område. Sidst men ikke mindst er Stuben ekstraordinært venligt for dig, der tager afsted med børnefamilien.

Så uanset hvem, du rejser med, kan I nyde både hinanden og de fantastiske pister, der binder Arlberg sammen.

Find den perfekte del af Arlberg til din skiferie her.

Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH / Marktl Photography
Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH / Marktl Photography

Gastein – Wellness med og uden ski på fødderne
Hvilken slags ski elsker du: Er det alpint eller langrend? Måske du er mere til snowboard? Nogle vil faktisk helst nyde vinterlandskabet med vandrestøvler på.

Uanset hvordan du bedst kan lide at tage på vinterferie i højderne, kan du finde det i Gastein, måske netop derfor er det en af de mest populære ski-destinationer i Østrig. Der er mere end 200 kilometer pister, og der er virkelig noget for enhver smag og niveau.

Få steder er desuden bedre end Gastein, hvis du er afsted med din bedre halvdel. Udover de gode pister, har Gastein også taget titlen som den førende helseregion i Alperne. Efter en lang dag på ski, kan I slappe af og nyde hinandens selskab i Gasteins termiske bade eller helsegrotter med varmeterapi.

I bliver heller ikke snydt for gourmet-oplevelser, når I kommer ud af badene og grotterne, for Gastein ligger område til en række skihytter med gastronomi på højde med de bjerge, I kan nyde udsigten til under middagen.

Så elsker du ski og luksus? Så vil du elske Gastein.

 

Foto: Schladming-Dachstein / David McConaghy
Foto: Schladming-Dachstein / David McConaghy
 

Schladming-Dachstein – Den perfekte vinter varer længe

2700 meter. Så højt rager pisterne i Schladming-Dachstein op i landskabet, og det betyder endnu mere sne – og en endnu længere skisæson, der starter tidligt og først slutter til foråret. Samtidig er Schladming-Dachstein intet mindre end perfekt, når du tager familien med for at give din egen kærlighed til skiløb videre til den næste generation.

Der er gjort meget for at invitere børnene indenfor i ski-verden, så udover børnevenlige pister, finder du fem store områder dedikeret til at give børnene både en god start og kærlighed til livet med ski på fødderne.

Der er selvfølgelig også noget for de voksne i Schladming-Dachstein, hvor de går op i gastronomien. Du kan med fordel kigge efter "Ramsauer Bioniere", der er en sammenslutning af lokale beværtninger, som helliger sig til økologiske lokale råvarer.

Hvis I tør – og er klar på et eventyr med vandrestøvler – er Dachstein-gletsjeren en udflugt værd. Den vanvittigt flotte udsigt kan nydes fra både en hængebro, sky walk og den såkaldte ’trappe ud i intetheden’, der er en oplevelse af de store.

Du kan læse mere om, hvordan Schladming-Dachstein kan danne rammen for jeres perfekte skiferie her.

Foto: Zillertaltourismus
Foto: Zillertaltourismus
 

Zillertal – Er du til action eller romantik?

Hvis du gerne vil prøve nye pister af, hver gang du tager liften, er Zillertal et godt bud på den perfekte destination. Her finder du intet mindre end 542 pistekilometer, så uanset dit niveau og din eventyrlyst, er der en pist, der passer.

Derudover byder Zillertal på hele 45 kilometer kælkebaner, og kan du slet ikke få nok, er mere end halvdelen af dem også oplyst om aftenen. Der er altså mere end rigeligt til dig, der tager afsted med venner eller familie for at pakke skiferien med action og spænding.

Er du mere den romantiske type, der tager på skiferie med din bedre halvdel, kan Zillertal også være med. Naturen omkring Zillertal-dalen er intet mindre end bjergtagende, og hyggelige hytter er drysset ud over hele området.

Derudover er der alt fra traditionelle kroer til gourmetrestauranter i Zillertal, når der skal skrues lidt ekstra op for romantikken.

Stadig i tvivl?

Så læs mere om Zillertal her.

 

Arlberg, Gastein, Schladming-Dachstein og Zillertal er fire gode eksempler på, hvorfor Østrig er så populært blandt de ski-elskende danskere. Og har du endnu ikke været der – ja, så er det bare om at komme afsted.

Find det perfekte område til din skiferie i Østrig her.

Hold dig opdateret på reglerne ved rejse til Østrig

Som i resten er verden er der også i Østrig krav en række corona-foranstaltninger.

Det kan eksempelvis være om bruge af coronapas og krav om mundbind.

Derfor bør du holde øje med, hvilke regler der gælder i Østrig, inden du rejser.

Du kan holde dig opdateret på de seneste regler og krav på denne side.

 

Dette er en sponseret artikel skrevet af Ekstra Bladets kommercielle journalister i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

 

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce: