Annonce:
Annonce:

Endnu et lavprisflyselskab har fået nok af stangstive rejsende

Først var det Ryanair, og nu går et andet lavprisflyselskab ind i kampen om at få bandlyst toldfri alkohol om bord på flyene

Destinationer som Ibiza og Magaluf (foto) i Spanien er især populære blandt unge rejsende, der ofte begynder alkoholindtaget i lufthavnen på vej til ferien. Foto: Samuel Aranda
Destinationer som Ibiza og Magaluf (foto) i Spanien er især populære blandt unge rejsende, der ofte begynder alkoholindtaget i lufthavnen på vej til ferien. Foto: Samuel Aranda
Annonce:
Følg Ferie

Så sent som i sidste uge ramte det irske lavprisflyselskab Ryanair overskrifterne, da de blandt andet til Ekstra Bladet udtalte, at de efterlyser skrappere regler, når det kommer til salget af alkohol til rejsende i lufthavnen.

Således har selskabet blandt andet taget det skridt, at de har bandlyst toldfrit alkohol om bord på deres fly til partyøen Ibiza, som er en af Spaniens mest populære destinationer for festglade unge.

Men selvom det måske kan virke absurd at lave den slags forbud for voksne mennesker, der burde kunne styre sit alkoholforbrug, så får Ryanair nu følgeskab af en konkurrent.

EasyJet, som er Europas næststørste lavprisflyselskab efter Ryanair (målt i passagerer) har nemlig netop været ude og sige, at de også efterlyser et forbud mod toldfri alkohol ombord på - ikke blot Ibiza-flyvninger -, men på alle flyvninger.

Det skriver The Sun.

Annonce:

Dyr dumhed: Tørstig tysker bællede to flasker vin i sikkerhedskontrollen

Flere hændelser med fulde passagerer
EasyJets advarsel om et forbud mod toldfri alkohol på deres fly kommer angiveligt efter en lang række episoder med fulde passagerer, der har skabt kaos og utryghed om bord på flyene.

Det britiske medie beskriver blandt andet en hændelse, der fandt sted tirsdag, hvor en passager bællede sit eget alkohol, som han havde købt i lufthavnen inden afrejse, og skabte uro blandt medpassagerne på en flyvning fra Bristol til den spanske ø Menorca.

- Det er typisk alkohol, der er købt i lufthavnen, som skaber grobund for disse uroligheder i luften, så vi er overbeviste om, at to ting skal ændres, siger en talsmand fra EasyJet til Bristol Live og uddyber hvilke to ting:

Annonce:

- For det første bør der introduceres regler, der kan kontrollere salget af alkohol, så lufthavnen får de samme begrænsninger som barer og restauranter, og for det andet skal det gøres ulovligt at indtage toldfrit alkohol om bord på flyet, siger talsmanden og fortsætter:

- De fleste passagerer, der drikker alkohol i lufthavnen eller på flyet, er ansvarlige, og vi tror på, at disse to regler kan sikre disse passagerers sikkerhed ved at reducere antallet af forstyrrende hændelser.

Fuld passager i slagsmål på fly: Måtte ikke få flere øl

'Det er ekstremt vigtigt'
Dermed er EasyJets efterspørgsel om strammere regler for alkoholforbruget hos rejsende i snor med med Ryanairs.

Til Ekstra Bladet fortalte en talsmand fra det irske lavprisflyselskab i sidste uge, at de blandt andet gerne vil have, at der højst bliver solgt to genstande til hvert enkelt passager, samt at lufthavnene ikke må sælge alkohol inden klokken 10 om morgenen.

Annonce:

- Det er ekstremt vigtigt, at lufthavnene introducerer disse forebyggende foranstaltninger, så der kan blive sat en stopper for dette overdrevne forbrug af alkohol, og de problemer det skaber, i stedet for at de blot tillader passagerer at drikke i overflod inden deres rejse.

Hos Ryanair betyder deres forbud om toldfri alkohol på Ibiza-flyene, at flyselskabet snupper rejsendes alkoholiske drikkevarer inden take-off og pakker det ned i bagagerummet, hvorefter de udleverer det ved landing i Ibiza.

Hvis rejsende forsøger at skjule alkohol, vil de blive nægtet afrejse uden ret til tilbagebetaling eller kompensation.

Hverken Ryanair eller EasyJet vil gøre det ulovligt at indtage alkohol ombord på deres fly, men de vil have, at det kun skal være lovligt, hvis passagererne køber det ombord på flyene gennem flypersonalet, som dermed kan regulere indtaget og på den måde undgå uheldige episoder med fulde rejsende.

Annonce:

Ifølge den britiske luftfartsmyndighed 'Civil Aviation Authority' har mere end hver sjette rejsende (18 procent), som har fløjet i de seneste tre år, oplevet aggressiv eller beruset opførsel, og ifølge The Times undersøger de britiske myndigheder i øjeblikket, om det bør være muligt for betjentene i lufthavnene at uddele bøder på stedet - altså uden om domstolenes vurdering - til fulde rejsende, der skaber uro.

Ryanair træt af stangstive Ibiza-rejsende: Nu snupper de din toldfri alkohol

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: