Europæisk land stemplet som mindst venligt mod homoseksuelle

Aserbajdsjan er det mindst LGBT+-venlige land i verden, viser ny opgørelse

Trods arrangementer som dette Pride sidste år er Danmark ikke blandt de tre mest LGBT+-venlige lande i Europa, viser ny opgørelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Trods arrangementer som dette Pride sidste år er Danmark ikke blandt de tre mest LGBT+-venlige lande i Europa, viser ny opgørelse. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Der findes ikke noget værre sted i Europa for LGBT+-personer end Aserbajdsjan.

Det viser en ny opgørelse ved navn 'The Rainbow Europe' fra LGBT+-rettighedsorganisationen ILGA-Europe. Det skriver Independent.

I opgørelsen har de rangeret landene fra 0 til 100 procent, hvor nul indikerer 'brutale menneskerettighedskrænkelser', mens 100 procent i sagtens natur viser den højest mulige lighed.

Hotel roses: Serverede morgenmad midt om natten til fastende gæst

I år er 10. gang, at ILGA-Europe laver opgørelsen, som tager udgangspunkt i love og politikker vedrørende LGBT+-rettigheder på tværs af 49 lande i Europa. Opgørelsen laves over 12 måneder.

Med i den endelige score er bedømmelser i 69 forskellige kategorier, såsom beskæftigelsesrettigheder og ægteskabs-rettigheder.

Aserbajdsjan scorer 3 procent i opgørelsen, mens Tyrkiet og Armenien følger efter med henholdsvis 5 procent og 7 procent som de værste lande for LGBT+-personer i Europa.

Danmark med i toppen
Hvor Aserbajdsjan og Tyrkiet er skidt kørende, når det kommer til rettigheder for LGBT+-personer, kan vi i Danmark prale med at være blandt de bedre lande i Europa ifølge opgørelsen.

Bedst er Malta, som får en score på 90 procent. Dernæst følger Belgien og Luxembourg som de lande med de bedste LGBT+-rettigheder i Europa. Belgien får en score på 73 procent, mens Luxembourg scorer 70 procent.

Dårligste biludlejning kåret: Trækker penge for uønskede ydelser

Danmarks score lander på 68 procent, hvor især familierettigheder, plads i civilsamfundet og juridisk kønanerkendelse og kropslig integritet trækker op.

Værst ser det ud med asyl-rettigheder, hvor Danmark får en score på 33 procent, mens næstlaveste score på 50 procent er inden for kategorien 'hadforbrydelser og hadske udtalelser'.

Norge får en samlet score på 68 procent, Sverige får 62 procent, mens Finland lander på 69 procent.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?