Annonce:
Annonce:

Europæisk lufthavn bandlyser tequila-shots

Forbuddet er et forsøg på at mindske beruset adfærd blandt rejsende

Du kan ikke længere købe shots i Glasgow Lufthavn. Foto: Alloverpress
Du kan ikke længere købe shots i Glasgow Lufthavn. Foto: Alloverpress
Annonce:
Følg Ferie

Det er slut med at bælle shots i Glasgow Lufthavn i Skotland, for lufthavnen i landets største by har nemlig indført et forbud mod netop denne slags festlige aktiviteter.

Det skriver The Sun.

Ifølge det britiske medie er forbuddet et forsøg på at mindske beruset adfærd blandt rejsende i lufthavnen, hvor der vil være en ’nul tolerance’-politik således, at rejsende blandt andet heller ikke må indtage toldfri alkohol, som de har købt i lufthavnen - hverken på flyet eller inden afrejse.

Ifølge The Sun er det alle former for shots, der nu er bandlyst i lufthavnen, så rejsende, der ser frem til at slukke tørsten i f.eks. tequila eller sambuca-shots, inden de drager mod sydens sol fra den skotske lufthavn, må vente, til flyveturen er overstået.

Rejsende bandlyst på livstid: Tog sexdukke med på flyet

Annonce:

Pas på polterabender
Forbuddet kommer i kølvandet på adskillige episoder i lufthavnen, hvor passagerer har skabt uro på grund af høje promiller, og ifølge The Sun vil politiet fremover blive advaret af lufthavnen, hvis en større festlig gruppe - f.eks. rejsende i forbindelse med et polterarbend eller lignende - skal flyve, så de er parate, hvis det festlige arrangement medfører uheldige hændelser forårsaget af fuldskab.

Shots-forbuddet i Glasgow Lufthavn er en del af lufthavnens større kampagne ved navn ’Campus Watch’, der slår ned på forstyrrende og beruset adfærd, som ofte leder til forsinkede afgange eller kaos og uro om bord på flyene.

Lufthavnen har angiveligt brugt 10.000 pund (cirka 85.000 kroner) på kampagnen, som så dagens lys for første gang sidste år, og som indtil videre har halveret antallet af hændelser forårsaget af fuldskab i forhold til året før.

- Det er forståeligt, at nogle folk gerne vil begynde deres ferie med lidt sjov og ballade, men de skal altid huske at opføre sig ordentligt og drikke med måde, så de er i stand til at flyve. At være fuld og forstyrrende i lufthavnen eller om bord på flyet, vil helt sikkert koste dem mere end blot deres rejse, siger Clare Riddoch fra Campus Watch til det britiske medie.

Annonce:

Endnu et lavprisflyselskab har fået nok af stangstive rejsende

Stangstive rejsende er et kæmpeproblem
Det er stadig muligt at købe drinks og fadøl i lufthavnen på trods af shots-forbuddet, men flere af barerne i lufthavnen har dog indskærpet antallet af alkoholiske genstande, de sælger til rejsende, og en enkelt bar er helt stoppet med at sælge cocktails.

- Vi har frivilligt taget det valg, da vi tror, det er den rigtige tilgang, siger Eddie Gershon fra lufthavnsbaren Sandpiper Witherspoons til The Sun, der også har fået følgende kommentar fra en talsmand fra Glasgow Lufthavn:

- Vi vil ikke have, at folk er bange for at dele et ferie-opslag på Facebook om deres første fadøl i lufthavnen. Vi vil stadig gerne have, at vores rejsende har det sjovt, for de fleste af dem opfører sig ordentligt.

Lufthavnen i Glasgow er ikke de eneste, der har problemer med berusede rejsende, som ikke kan styre deres alkoholforbrug.

I sidste uge berettede Ekstra Bladet nemlig først om det irske lavprisflyselskab Ryanair, som har taget alternative metoder i brug for at sætte en stopper for stangstive Ibiza-rejsende, og blot et par dage efter kunne vi berette om selskabets største konkurrent, EasyJet, der efterlyser strammere regler for alkoholindtaget i lufthavnene verden over. Læs mere om det her.

Ryanair træt af stangstive Ibiza-rejsende: Nu snupper de din toldfri alkohol

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: