Europas bedste fodboldferie

Danske mænd er Nordens mest fodboldentusiastiske – vi guider dig til den bedste bold

Camp Nou i Barcelona byder på vilde fodboldsoplevelser (Foto: Flickr/Nikke Lindqvist)
Camp Nou i Barcelona byder på vilde fodboldsoplevelser (Foto: Flickr/Nikke Lindqvist)

Fodbold fylder meget hos danske mænd. Tal fra hoteleksperten Hotels.com viser, at fodbold er den sport, som 42 procent af dem helst følger med i. Det samme gælder kun for 28 procent af mændene fra Norge og 24 procent af mændene fra Sverige – måske fordi, at Danmark med sit utroligt flade landskab lægger mere op til at udvikle fodboldtalenter end talenterne inden for rafting, rapelling, bivuakbygning, og hvad de ellers får tiden til at gå med i vores lidt mere friluftsagtige nabolande.

Med denne interesse-indikator in mente, lader vi svenskerne og nordmændene pakke rygsækken og tage af sted mod vildmarken, og så gør vi i stedet klar til at tage på fodboldferie.

(Foto: Brittany Gibbons /CNN) Ferie Sommerlejr for voksne: Sex, druk og leg

Nedenfor har Hotels.com samlet en liste med Europas bedste fodboldferier. 

1. Prag: U21-EM
Hvis du er lidt hurtig, kan du nå sidste del af U21-EM. Der er finale i Prag på tirsdag, og hvis de danske youngstars er dygtige nok i aften, så stiller Danmark op i kampen.

Mens du er i byen, kan du næsten ikke undgå at få masser af kultur, kvalitetsøl og god stemning – vel at bemærke i en af Europas absolut billigste storby-destinationer.

10.000 hunde bliver eftersigende spist på kødfestivalen i Yulin. Ferie Kvinde redder 100 hunde på kødfestival

2. Barcelona: Camp Nou
Hjembyen for holdet med den farligste trio i fodbold-Europa – Neymar, Messi, Suarez – er bestemt et besøg værd. Camp Nou, der med sine tæt på 100.000 siddepladser, er et af verdens største fodboldstadions, byder på seværdig fodbold og en atmosfære ud over det sædvanlige. Er du i nærheden af Camp Nou, kan du bruge siestaen på at tage en tur forbi den olympiske by, som blev konstrueret tilbage i 1992 i forbindelse med de olympiske lege.

Det er både ubehageligt og farligt at blive solskoldet. En ny bikini skal sørge for, at du kommer ud af solens farlige stråler i tide. (Foto: Colourbox) Elektronik Forebyg solskoldning med ny smart-bikini

3. Madrid: Real og Atletico
I Spaniens hovedstad finder man to af de mest dominerende klubber i europæisk fodbold i nyere tid,  Real Madrid og Atletico Madrid. På Bernabéu kan du møde Real Madrids Christiano Ronaldo & co., mens du på Vincente Calderón finder bysbørnene fra Atletico Madrid. Begge klubber har ekstremt passionerede og entusiastiske fans, der giver en utrolig intens stemning under kampene, og derfor bestemt er en oplevelse værd. 

4. Manchester: United og City
Er du til engelske pubs og god stemning på tribunerne, er Manchester i England bestemt en af de mest oplagte fodboldbyer. På Old Trafford, også kendt som Theatre of Dreams, bor Manchester United. Stadionet har et meget populært museum, som tiltrækker mange turister, hvorfor det anbefales at bestille en tur i god tid. Er man en City-mand, går man bestemt heller ikke galt i byen. Etihad Stadium, eller City of Manchester Stadium, som det oprindeligt hedder, er Manchester Citys hjemmebane og et topmoderne fodboldstadion.

5. Hamborg: SV og St. Pauli
Ud over HafenCity og Reeperbahn har Hamborg to store fodboldklubber med stolte traditioner. Først og fremmest er der Hamburg SV, som blandt andet er kendt for det ikoniske stadion-ur, der har tikket i over 50 år, som bevis på at Hamburg SV, som det eneste hold, ikke er rykket ud af Bundesligaen siden dens indførelse i 1963.

Rom er det mest prisvenlige alternativ i skoleferien (Foto: 8. Flickr/Moyan Brenn) Ferie Sådan svinger prisen på storbyferien

Derudover finder man arbejderklubben St. Pauli, som er kendt for deres ikoniske fanskare, der, til trods for at klubben længe har svømmet rundt i de lavere rækker, tropper op på lægterne i tusindetal weekend efter weekend. Bydelen St. Pauli er desuden kendt for netop Reeperbahn, der byder på lidt for enhver smag.

6. Amsterdam: Næsten danske Ajax
Er du til kanaler, coffee shops og god fodbold, er Amsterdam en oplagt mulighed. I byen finder man Ajax Amsterdam, som er en Europas mest stolte fodboldklubber med en lang og flot historie. Klubben har traditionelt set et godt øje til danske spillere. Laudrup-brødrene har nemlig spillet i klubben, mens man i dag blandt andet finder de landsholdsaktuelle spillere Nicolai Boilesen og Viktor Fischer. Klubben har et af de mest moderne stadions i Europa, hvor der blandt andet løber en vej under stadion. 

10 kommentarer
Vis kommentarer