Få en gratis feriebolig: Japan forærer millioner af forladte huse væk

De japanske myndigheder forsøger at gøre op med de tomme og forladte huse i landet og vil derfor give mange af dem væk gratis

Flere efterladte huse i Japan vil snart blive givet væk gratis af myndighederne. Arkivfoto: Colourbox
Flere efterladte huse i Japan vil snart blive givet væk gratis af myndighederne. Arkivfoto: Colourbox
Følg Ferie

Hvis du har en husejer i maven, men går og kæmper med tanken om, hvorvidt du er parat til at lægge det store beløb, der skal til for at købe et hus, eller du leder efter en feriebolig i udlandet, så kan du overveje at skimte mod Japan.

Her er myndighederne nemlig i fuld gang med at lancere et projekt, der skal reducere antallet af gamle og forladte hjem i landet, hvilket blandt andet betyder, at de vil forære mange af husene væk helt gratis eller sælge dem til minimale beløb.

Det skriver Business Insider.

Ifølge det amerikanske medie drejer det sig helt konkret om omkring otte millioner huse, hvoraf de fleste er blevet forladt af tidligere beboere, der er flygtet fra naturkatastrofer, og som aldrig er kommet tilbage, mens andre tidligere beboere har forladt hjemmene for at flytte ind i nybyggede boliger andetsteds eller på plejehjem, hvis de er oppe i alderen.

Derudover er mange japanerne angiveligt så overtroiske, at ejendomsmæglerne i Japan har svært ved at sælge de gamle boliger, der står tomme på grund af, at den tidligere beboer af huset har lidt en voldelig eller unaturlig død.

På størrelse med en tennisbane: Her er verdens mindste beboede ø

Tilskud til renoveringen oveni
Ud over at tilbyde gratis boliger vil de japanske myndigheder angiveligt også tilbyde økonomisk støtte til de ejere, som bliver nødt til at renovere deres nye ejendom, fordi den er i forfald.

Ifølge Japan Times bor omkring 70 procent af indbyggerne i det østasiatiske lands hovedstad, Tokyo, i lejligheder, mens de fleste af de efterladte hjem er huse beliggende i landdistrikterne uden for byen. Men avisen vurderer, at husene vil tiltrække mange japanerne, som er trætte af at bo midt i det hektiske byliv.

Selvom det umiddelbart lyder som et absurd højt antal tomme huse, så vurderer den japanske tænketank Nomura Research Institute (NRI), at andelen af forladte hjem vil stige til hele 21,7 millioner i 2033, hvilket vil betyde, at en tredjedel af alle hjem i Japan vil være tomme.

- Hvis det fortsætter, vil det på et tidspunkt blive nødvendigt at begrænse nye bygninger, men det vil få en betydelig indvirkning på økonomien, siger Wataru Sakakibara, som er konsulent i NRI, til Japan Times.

Hvis du vil se, hvilke huse der er både gratis og til salg, kan du klikke her.

Slå til nu: Hollywood-stjerne udlejer sin ferie-bolig

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind