Få fingre i det bedste hotelværelse når det er billigst

Prisen på et hotelværelse ligger langt fra fast – vi guider, så du kan snuppe det, når prisen er lavest

Både sæson, events i byen og tid for booking er afgørende for prisen på hotelværelset. (Foto: Flickr/Kristoffer Trolle)
Både sæson, events i byen og tid for booking er afgørende for prisen på hotelværelset. (Foto: Flickr/Kristoffer Trolle)

Prisen på et hotelværelse kan variere voldsomt – alt efter hvor, hvornår og hvordan du booker det. Derfor er der potentielt ret mange penge at spare, hvis du bare lige er opmærksom på et par aspekter, som er afgørende for prissætningen.

Nedenfor har rejsesøgemaskinen momondo.dk samlet en række tips, som hjælper dig til at få hotelværelset billigst muligt. 

Vær opmærksom på prissving i løbet af året
Det er ikke ligegyldigt, hvornår du vælger at overnatte i hvilken by. Priserne på hotelværelser i verdens storbyer svinger nemlig i takt med sæsonen. F.eks. er januar den billigste hotelmåned i byer som Amsterdam, Paris og Rom, mens hotellerne i Moskva og New York har de laveste priser i december. Undersøg derfor prisen over året - det kan du bl.a. gøre ved hjælp af momondos priskalender.

Se også: Lavprisselskab vil have USA-billetter ned under 500 kroner

Tag hensyn til events og konferencer i byerne
Ligesom årstiden er afgørende for hotelpriserne, som stiger og falder afhængig af, hvilke begivenheder der er i kalenderen i den enkelte by.

Hotelbranchen kalder sådanne perioder for high-demand dates – beskrivelsen dækker store events, sportsstævner og konferencer, som trækker mange mennesker til og puster priserne op. Ved at gå udenom disse perioder, kan du altså undgå at betale overpris – tjek din mulige destinations begivenhedskalender, f.eks. på turistbureauets hjemmeside, inden du lægger dig endeligt fast på rejsemål og dato.

Udland - 7. okt. 2015 - kl. 06:51 Forskrækket dykker skyder nærgående haj  

Gå efter fotos og brugeranmeldelser i stedet for stjerner
De fleste rejsende har et minimumskrav til antal stjerner, når de booker hotel. Og stjernerne er da også et udmærket udgangspunkt, når standarden skal vurderes, men lad være med at binde dig op på dem alene – stjernesystemet er nemlig ikke standardiseret globalt.

Det betyder, at man nogle steder kan sætte stjernerne, som man selv vil, hvilket igen betyder, at der kan være stor forskel på to hoteller som begge stolt fremviser eksempelvis fire stjerner.

Undersøg derfor også brugeranmeldelser, hvor der ofte er både beskrivende billeder og tekst.

Se også: Glasbro splintrede under panikslagne turister  

Tjek prisen på hotellets egen side og hos online-rejsebureauerne
Online-rejsebureauerne laver ofte særlige aftaler med hotellerne, som betyder, at de kan tilbyde værelser billigere. Samtidig tilbyder de ofte også gode priser tæt på den valgte ankomstdato, hvis de har værelser i overskud, som de gerne vil af med.

Når det gælder de større hotelkæder som f.eks. Marriott, Hilton og Best Western er prisforskellen dog ofte mindre, da de sjældent tilbyder lave priser i sidste minut og generelt bliver dyrere, jo tættere man kommer på ankomstdatoen.

Samtidig skal man holde sig for øje, at ikke alle hoteller har indgået aftale med rejsebureauerne, og derfor er den billigste pris heller ikke altid at finde hos dem – undersøg derfor også prisen på hotellets egen hjemmeside.

4 kommentarer
Vis kommentarer