Få timer fra Danmark: Oplev skiløb i verdensklasse

Til næste år kan du opleve skiløb i verdensklasse kun få timers kørsel fra Danmark, når World Cuppen i langrend kommer til Ulricehamn i Sverige

Du kan opleve verdenseliten i langrend, når World Cuppen kommer til Ulricehamn i Sverige til næste år. (Foto: PR)
Du kan opleve verdenseliten i langrend, når World Cuppen kommer til Ulricehamn i Sverige til næste år. (Foto: PR)

En stor skisportsnation har Danmark aldrig været. Ikke desto mindre tager danske familier hvert år på skitur i Sverige, Norge og Sydeuropa. Det er den skiinteresse, som svenskerne håber, bliver vakt, når World Cuppen i langrend den 21. og 22. januar 2017 kommer til Ulricehamn nogle få timers kørsel fra Göteborg og Danmark.

DayUse.com gør det let at booke et hotelværelse i alt fra et par timer til en halv dag, om så det er for at pleje din hemmelige affære eller blot for at hvile øjnene.  (Foto: Matthew Slimmer/Flickr) Ferie Fræk tendens: Flere booker hotelværelser på timebasis

Det Internationale Skiforbund har bestemt, at Ulricehamn skal være vært for stævnet, og forhåbningen er, at blandt andet mange danskere vil drage til byen og skabe en folkefest.

– Ulricehamn har et certificeret Vasaloppscenter for langrend og vores friluftsområde Lassalyckan har en moderne kunstsneproduktion, og vi håber at mange flere både svenskere og danskere vil blive inspireret til at stå på langrendsski, fortæller Johan Falk fra World Cup Ulricehamn i en pressemeddelse.

Stigende interesse for langrend

Og der er grund til at være optimistisk. Flere danskere har nemlig taget langrend til sig de senere år.

Jorge Saenz' forhistoriske rejsekammerater kommenterer på alt fra forurening til krig og smukke rejsedestinationer. Her mener de to dinoer, at den døde frø er offer for de økonomiske markeders kollaps (Foto: Jorge Saenz) Ferie Se billederne: Fotografs rejsekammerat er dinosaurus

Det viser blandt andet tilmeldingerne til det legendariske Vasaløbet, hvor der for ti år siden ikke deltog danskere, mens der nu er 700-800 danskere, der hvert år tager landrendsskiene på og deltager i løbet.

Også hos VisitSweden har udnævnelsen af Ulricehamn som World Cup-arrangør vakt glæde.

– Det er en fantastisk nyhed for hele Sydsverige. Udover at blåstemple Ulricehamn som skiportsdestination, kommer anlægget nu på højde med kendte steder som Lillehammer, Davos og Val di Flemme, siger Anna Kron Boysen, der er PR-manager hos VisitSweden, i en pressemeddelse.

Hun regner med, at omkring 20.000 tilskuere vil finde vej til stævnet næste år. Derfor anbefaler hun, at man er ude i god tid, hvis man vil være en del af den store skifest, for hotellerne vil opleve travlhed.

Ferie Afskyelig snemand fanget på video

1 kommentar
Vis kommentarer