Færøerne bønfalder Google: 'Turisterne er skuffede'

Færøerne vil gerne have, at medie-giganten inkluderer det færøske sprog i Google Translate

Her kan du se Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, bede om at blive en del af Google Translate. Video: Visit Faroe Islands

Sidste år lykkedes det Færøerne at overbevise Google om, at den verdensomspændende virksomhed også skulle inkludere og kortlægge det lille land i Google Street View.

Men den lille ø-gruppe er ikke tilfreds endnu.

Denne gang beder de Google om at blive optaget i medie-gigantens oversættelses-service 'Google Translate', så turister har lettere ved at kommunikere med de lokale, når de er på ferie i landet.

- Kære Google, vi har en vigtig forespørgsel, siger den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen, og fortsætter:

- Det færøske sprog er et af de vigtigste aspekter i Færøernes kultur og identitet. Sidste år fik vi Google Street View til Færøerne, og nu kommer besøgende fra hele verden og ser vores smukke land, men de vil også gerne lære vores sprog.

- Det har vist sig at være svært, fordi I ikke har inkorporeret vores sprog i Google Translate.

Se også: Nu kan du roame frit på Thailands strande

Hjemmelavet færøsk Google Translate
Det har længe været et problem for den lille destination i Nordatlanten, at turister ikke kan smalltalke med de lokale, og derfor har en gruppe frivillige færinge taget sagen i egen hånd, nu hvor Google har overset dem.

De har lavet deres egen version, som de kalder 'Faroe Islands Translate', som er en hjemmeside, hvor man kan få oversat ord og sætninger fra sit eget sprog til færøsk.

- Det færøske sprog er meget smukt, og det vil vi gerne kunne dele med turisterne. På verdensplan er der kun cirka 80.000 mennesker, der kan tale færøsk, så vi forventer selvfølgelig ikke, at turister kan tale det. Men vi vil meget gerne hjælpe dem på vej og støtte dem via vores egen oversættelses-service, siger Levi Hanssen, som er en af initiativtagerne bag projektet og fortsætter:

- Vi møder mange turister, der er skuffede over, at de ikke kan oversætte et par ord til færøsk på Google Translate, som de kan, når de rejser i de fleste andre lande.

Derfor håber både Levi Hanssen og Færøernes regeringsleder, at Google imødekommer deres anmodning:

- Vi håber, vi igen kan samarbejde. Vi vil være meget taknemmelige, lyder det fra lagmanden i videoen, som du kan se øverst oppe.

Se også: Nu er Grækenland mere sikkert for turister: Kæmpe netværk af lommetyve anholdt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen