Familie-mareridt: Far til to anholdt i Dubai

Den 31-årige far blev anholdt foran sin kone og børn, fordi han var i besiddelse af en falsk pengeseddel

Billy Barclay har indtil videre været løsladt på kaution i to uger og må stadig ikke rejse ud af Dubai. Foto: Press Association Images
Billy Barclay har indtil videre været løsladt på kaution i to uger og må stadig ikke rejse ud af Dubai. Foto: Press Association Images

En falsk pengeseddel på 20 pund kan ende med at få store konsekvenser for en 31-årig skotsk far til to, som i oktober sidste år var på ferie i Dubai med sin kone og deres børn på syv og ni år.

Her blev Billy Barclay nemlig arresteret og tilbageholdt, fordi han var besiddelse af den falske pengeseddel, som han gerne ville have vekslet til den lokale valuta, dirham, men pludselig gik alarmen i gang, og politiet dukkede op.

Det skriver adskillige engelske medier, heriblandt The Sun.

Heldigvis fandt myndighederne ikke flere falske pengesedler under en razzia af familiens hotelværelse, og efter en afhøring på 12 timer blev familiefaren løsladt uden sigtelser.

- Det var en kæmpe lettelse. Vi vidste, det var en misforståelse, siger Billy Barclays kone, Monique, til The Sun.

Se også: Fy for en fangst: Mand snuppet med et kilo guld i endetarmen

Anholdt igen
Men misforståelsen sluttede bestemt ikke dengang i oktober sidste år. For den 15. september i år, da familien endnu engang rejste til Dubai, blev han anholdt af betjente i Dubai Lufthavn og tilbageholdt i tre dage.

Han er nu løsladt på kaution på anden uge, men må ikke forlade landet, og myndighederne har konfiskeret hans pas. Han risikerer en fængselsdom på et år for at være i besiddelse af den falske tyve pund seddel.

- Jeg dobbelttjekkede med politiet dengang. Jeg spurgte dem, om vi kunne fortsætte vores ferie, og om jeg kunne komme tilbage til De Forenede Arabiske Emirater igen, og de sagde ja, fordi de ikke ville have løsladt mig, hvis jeg stadig var mistænkt, siger Billy Barclay til The Sun og fortsætter:

- Jeg var åbenbart alligevel eftersøgt for at benytte falske penge i deres computer. Vi har ikke råd til, at jeg skal blive boende på hoteller, og jeg ikke kan komme hjem på arbejde. Hvis jeg får en fængselsdom, vil vi blive ruineret.

Besiddelse af falske pengesedler i Dubai kan give en straf på maksimalt et års fængsel eller en bøde på 1.000 pund (cirka 8.300 kroner), skriver Express, som har snakket med det engelske udenrigsministerium, som bekræfter, at 'de yder bistand til familien'.

Det er uvist, hvornår sagen kommer for retten.

Se også: Familiefar anholdt i Tyrkiet: Nu er han 'forsvundet'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen