Familiefar anholdt i Tyrkiet: Nu er han 'forsvundet'

Familien kan ikke komme i kontakt med den britiske familiefar, der tidligere på ugen blev anholdt for at have ulovlige souvenirs i sin bagage

52-årige Toby Robyns, som blev arresteret i Tyrkiet på grund af en håndfuld mønter, han fandt, mens han dykkede, er 'forsvundet'. Foto: Colourbox
52-årige Toby Robyns, som blev arresteret i Tyrkiet på grund af en håndfuld mønter, han fandt, mens han dykkede, er 'forsvundet'. Foto: Colourbox

En dykkertur på ferien til Tyrkiet har i den grad ført til en ubehagelig afslutning for familien Robyns.

Under dykningen fandt den 52-årige britiske familiefar 13 mønter på havets bund, som han besluttede sig for at tage med hjem som souvenir, men da de lufthavnsansatte opdagede dem, blev han anholdt foran sin kone og to børn med mistanken om, at han bevidst havde 'fundet tyrkiske nationalskatte uden at underrette myndighederne'.

Nu har sagen, som kan koste familiefaren tre års fængsel, taget endnu en drejning. Nu kan familien nemlig ikke finde ud af, hvilket fængsel han er ført væk til.

Det skriver The Sun ifølge News.com.au.

- Han har kun snakket med Heidi (sin hustru, red.) én gang, og de har konfiskeret hans mobiltelefon, fortæller et familiemedlem til The Sun og fortsætter:

- Vi ved ikke, om han er blevet flyttet. Vi ved ikke, hvad der sker. Det er helt skørt, og alt det over et par åndssvage mønter.

Far på ferie tog souvenir fra havets bund - så blev han arresteret foran sine børn

Historisk skat
Toby Robyns, som er ambulanceredder, blev arresteret i lufthavnen i Bodrum søndag. Mønterne er endnu ikke blevet verificeret, men eksperter vurderer, at de kan komme fra et skibbrud.

Den engelske familifar er ifølge News.com.au endnu ikke blevet sigtet, men det kan koste op til tre års fængsel i Tyrkiet at være i besiddelse af en historisk skat uden af informere myndighederne.

Det britiske udenrigsministerium har udtalt, at de afventer grønt lys fra de tyrkiske myndigheder til at besøge den engelske statsborger.

Trodser terror: Her rejser turisterne til