Familiefar fængslet efter snorkeltur i Tyrkiet: - Jeg blev tvunget til at slås i 'gladiator-kamp'

En familiefar blev smidt i et tyrkisk fængsel, efter han havde indsamlet 13 guldmønter under en snorkeltur på ferien. Nu fortæller han, hvor forfærdelig en oplevelse det var

En snorkeltur i Tyrkiet blev den direkte vej til seks helvedes-uger i fængsel for en britisk familiefar. Foto: Arkivfoto/Colourbox
En snorkeltur i Tyrkiet blev den direkte vej til seks helvedes-uger i fængsel for en britisk familiefar. Foto: Arkivfoto/Colourbox

- Det var ham eller mig.

Sådan lyder det fra den 53-årige familiefar og ambulanceredder fra britiske Southwick, der i slutningen af august blev anholdt i lufthavnen Milas-Bodum på vej hjem fra en familieferie i Tyrkiet.

Toby Robyns havde under en snorkeltur fundet 13 guldmønter, som han havde pakket ned i sin håndbagage som en souvenir fra ferien, men da guldmønterne kunne betragtes som historiske skatte og strafferammen for dette er tre års fængsel, blev familiefaren kylet i fængsel.

Et ophold som endte med at vare i seks uger, og hvor han - efter eget udsagn - blev tvunget i en 'gladiator-lignende kamp' mod en af de andre indsatte i fængslet, som blev kaldt 'Bødlen'.

Det fortæller han til det britiske medie Mirror.

- Han havde arrangeret en kamp til døden i Gladiator-stil, fordi jeg havde sunget 'God save the Queen' (den britiske nationalsang, red.) over hans skrigeri en aften, siger den britiske far til fem og beskriver endvidere, at hans modstander var 'enorm stor' og 'lignede Satan i en t-shirt'.

Se også: Far på ferie tog souvenir fra havets bund - så blev han arresteret foran sine børn

Blev låst inde og isoleret med 'Bødlen'
Toby Robyns påstår, at han først forsøgte at undslippe slåskampen mod 'Bødlen', men at han hurtigt fik en knytnæve i ansigtet og derefter blev låst inde i et lille rum uden tv-overvågning og var fuldstændig isoleret med sin modstander.

Her formåede Robyn at slå 'Bødlen' i gulvet ved at benytte sig af et trick, hvor han tog sin egen t-shirt af og derefter opfordrede sin modstander til at gøre det samme, og da modstanderen så var uopmærksom med trøjen henover overhovedet, slog Robyns ham ned.

- Det var enten ham eller mig. Jeg kan bare huske, at vagterne trak mig væk, og jeg så en bunke ligge der, dækket af blod. Mine hænder var ømme og hævede. Jeg har aldrig været i en slåskamp før. Jeg så bare rødt, og jeg kunne kun tænke på min familie, siger han til det britiske medie.

Den 53-årige brite blev anholdt foran sin kone og to af sine i alt fem børn og nåede at sidde fængslet i seks uger i det tyrkiske fængsel, hvor han angiveligt var tvunget til at sove på en metalseng uden tæpper og puder og ikke havde mulighed for at komme i kontakt med sin familie.

Han endte med at blive løsladt i sidste måned, fordi retten troede på hans forklaring om, at han fandt mønterne på havbunden, og sagen derfor blev henlagt.

Se også: Familiefar anholdt i Tyrkiet: Nu er han 'forsvundet'

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen