Annonce:
Annonce:

Familieferie: Dit barn er en badebillet til mange ting

Kontakt til de lokale, et nyt blik på verden og et anderledes tempo? Forældre tager i stigende grad tre-fire uger ud af kalenderen, for at rejse med deres små børn – poderne giver nemlig flere fordele på rejsen 

På med solhatten – babyer er ingen hindring på rundrejsen (Foto: Flickr/Erin Vest)
På med solhatten – babyer er ingen hindring på rundrejsen (Foto: Flickr/Erin Vest)
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du har små børn, er du måske vant til at trække stikket i bare en uge eller to, når det hedder ferietid. Med børn følger der nemlig særlige behov – for både forældre og børn. Nye tal fra Jysk Rejsebureau viser dog, at forældre i stigende grad tager spædbarnet og småbørn på armen, for at tage mod længerevarende og fjernere himmelstrøg – børnene giver nemlig adgang til anderledes oplevelser.

Børn er en badebillet til nye relationer
Måske har du selv rejseiver og små børn at tage hensyn til? Bare rolig, det er ikke umuligt at finde formen på en længerevarende rejse, der passer til både mor, far og børn. Faktisk er der mange plusser ved at rejse i fire uger eller mere med poderne, ifølge direktør hos Jysk Rejsebureau, Niels Amstrup.

Annonce:

– Børn skaber nem kontakt til de lokale, og man får adgang til oplevelser, når man har børnene med på rejsen. Mennesker er nu engang bygget sådan, at de går hen til et barn og siger 'hej' og børnene er bedre til at gå ind i den verden, de befinder sig i. Så der indgår nogle ekstra relationer på sådanne rejser. Jeg har selv været i Thailand et par gange med mine tre drenge. De tiltrækker opmærksomhed og de giver altid en masse gode relationer på restauranter, på gaden osv. De åbner verden.

Rejsebureauet Nyhavn Rejser tegner også et billede af, at forældre får mere udsyn til verden gennem børnene.

– Når du rejser på længerevarende ture på op til en måned, får du den bonus, at du er sammen med dine børn 24 timer i døgnet – uden dagligdagens praktiske gøremål. Man slapper af og er i øjenhøjde med børnene. Fordelen ved at have dem med er, at du ofte tænker anderledes. På rundrejser til for eksempel Californien eller Thailand, sætter man tempoet ned og fokuserer på børnenes præmisser – vel vidende, at hvis børnene har en god ferie, så bliver det også en god ferie for de voksne.

Annonce:

Henholdsvis Thailand og USA står da også som nummer ét og to over de bedste og mest besøgte oversøiske børnerejsemål, ifølge Jysk Rejsebureau. Thailand har, ifølge Niels Amstrup, nemlig søde lokale, god infrastruktur og oplevelser i børnehøjde, mens USA er børnevenligt på grund af sproget, gode muligheder for kør-selv og aktiviteter i naturen. Vil du gøre dig ekstra populær hos børnene, er andre yndede rejsemål Australien og New Zealand, ifølge begge rejsebureauer.

Men hvordan hænger lange og oversøiske rejser lige sammen med et sæt travle forældre?

– Jeg tror, at vi nu oplever, at danskere er blevet mere rejsevante kontra forældre for tyve år siden. Folk har allerede prøvet dannelsesrejser og studieophold og nu er det blevet naturligt for dem, selvom de nu har fået børn, siger Niels Amstrup.

Børn sætter også begrænsninger
Hvis det er et ufejlbarligt billede af overskudsforældre, der indprenter sig på nethinden hos dig, kan du dog godt tro om. Ifølge rejsekonsulent David Rosborg-Larsen fra Nyhavn Rejser er den helt store rejsepakke ikke foruden kompromiser. Han fortæller: 

Annonce:

– Jeg synes klart, der er flest fordele ved at rejse med børn, men afhængig af børnenes alder, kan der selvfølgelig være ulemper også. Med småbørn skal dagen planlægges anderledes med middagslure, man skal ikke for sent ud at spise m.m. Et langsommere tempo kan selvfølgelig også være en ulempe for den rastløse forælder.

Andre begrænsninger involverer, ifølge Niels Amstrup, også spørgsmålet om tid. Han forklarer:

– Hvis man har været vant til selv at tage på lange rejser, hvor man bevæger sig meget, skal man med børn nu til at sætte tempoet ned på rejsen. Man skal planlægge mere og det tager længere tid. Tingene tager generelt bare længere tid. Man er ikke lige så agil. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: