Familiesafari i Kenya

Drømmen om at besøge den afrikanske savanne og vise børnene, hvor elefanterne, girafferne og løverne bor, virker uopnåelig for mange. Det var den måske også engang, men i dag kan man få safarirejser til så konkurrencedygtige priser, at drømmen kan blive til virkelighed for de fleste børnefamilier

Hvis I skal på safari for første gang og kun har ét skud i pengebøssen, er Kenya et oplagt valg. Foto: Maria Westergaard
Hvis I skal på safari for første gang og kun har ét skud i pengebøssen, er Kenya et oplagt valg. Foto: Maria Westergaard
Følg Ferie

Masai Mara, der er navnet på den kenyanske del af Serengeti-økosystemet, er hjemsted for en af verdens største koncentrationer af vilde dyr – ikke mindst fra slut juli til oktober, hvor to millioner antiloper, gnuer og zebraer vandrer i deres evige søgen efter græs og vand.

Hver årstid har sin charme, og rejsetidspunktet er blot en af de faktorer, der kan være med til at holde feriens prisniveau nede.

Første stop på rejsen i Kenya er hovedstaden Nairobi, hvor der er god grund til at blive en overnatning eller to, inden I sætter kurs mod savannen.

Her kan I besøge elefantbørnehjemmet, girafcentret og Karen Blixens afrikanske farm. Derfra tager mange på safari i Masai Mara. Safarien er rejsens absolutte højdepunkt. Akacietræer i solnedgangen, antiloper, elefanter, flodheste, geparder, giraffer, gnuer, næsehorn, zebraer og kattedyr.

Virkeligheden lever ikke bare op til, men overgår fantasien.

Mauritius: Det overrendte paradis

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Elefantbørnehjemmet i Nairobi
David Sheldrick Wildlife Trust ligger i Nairobi National Park. Fonden redder elefantunger, hvis mødre er døde eller blevet dræbt af krybskytter, passer og plejer dem, før de sættes tilbage i naturen.

Børnehjemmet er åbent hver dag fra kl. 11-12, hvor I kan komme på klappeafstand af elefantungerne, mens de leger og bliver fodret. www.sheldrickwildlifetrust.org

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Kys giraffen… hvis du tør
Giraffer er lydløse, yndefulde og kan spotte farer på lang afstand. Det har vortesvinene luret og ses derfor tit i selskab med verdens højeste dyr.

På girafcentret, The African Fund for Endangered Wildlife Kenya, i Nairobi er det dog giraffen, folk kommer for at se – og kysse. Centret avler den truede Rothschild Giraffe, som I kan fodre og klappe fra en platform i øjenhøjde med de prægtige dyr.

Hvis man placerer et stykke tørfoder mellem sine læber, får man tilmed en ordentlig tungeslasker. www.giraffecenter.org

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Bo på Karen Blixen Camp
Karen Blixen har aldrig sat sine ben i Karen Blixen Camp, men lejren ligger i et reservat i Masai Mara, hvor hun tog på safari, og hvor filmen Mit Afrika er indspillet.

Lejren har også ladet sig inspirere af Blixens pionerånd og er Kenyas førende bæredygtige lejr. Karen Blixen Camp har familietelte, svømmepøl og aktiviteter, hvor børnene kan lære at skyde med bue og pil, lede efter spor og lave perlesmykker, som masaierne gør.

Hvis ikke det var for brusebade under åben himmel og lyden af flodhestene i Mara-floden, ville I formentlig ikke opdage, at I boede i telt. www.karenblixencamp.com

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard

Den dunkle side af Amsterdam

Safari med børn
Der er ingen aldersgrænse for at komme på safari. Det vigtigste er, at man kan sidde stille i den åbne bil, når man er få meter fra bøfler, flodheste, elefanter, næsehorn og rovdyr.

Af den grund anbefaler de fleste rejsebureauer, at børn er fyldt seks år. Der er dyrebørn året rundt, og den lokale chaufførguide finder dem hurtigt.

Det er en god idé at have en dyretjekliste eller dyrebog med hjemmefra, som børnene kan underholde sig med på køreturen.

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Besøg masaierne
Masaierne forguder børn. Både deres egne og andres. Det gør, at børn såvel som voksne føler sig velkomne i en masailandsby.

Masaierne lever primitivt i jordhytter uden elektricitet og rindende vand. De driver kvæg og ejer jorden, som bl.a. Karen Blixen Camp er bygget på, men ellers er de fattige. Masaiernes simple liv kan virke voldsomt på nogle børn, hvorfor det er en god idé at tale om oplevelsen.

Turen er undtagelsesvis ikke inkluderet i rejsens pris og koster ca. 200 kr. per barn/voksen. Pengene går til masaiernes lokale skole.

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Afslut med badeferie
Efter nogle dage på savannen med temperaturer omkring 20 grader vil de fleste sætte pris på sol, strand og varme.

Det får I ved Mombasa på Kenyas kyst eller på den tanzanianske ø Zanzibar.

De store all inclusive hotelresorter har hvide sandstrande, turkisblå hav, børnepools og gratis aktivitetsprogram med alt fra tennis, vandsport og beachvolley til akrobatik, levende musik og guidede ture i den nærmeste landsby.

Foto: Maria Westergaard
Foto: Maria Westergaard
 

Hvad koster rejsen?
En Afrika-rejse koster mellem 15-25.000 kr. per voksen. Børn kan flere steder indkvarteres til halv pris.

Prisen afhænger af, hvornår og hvor længe I vil af sted, hvordan I vil bo, og om I vil kombinere safari og badeferie.

Det lyder af mange penge, men prisen inkluderer fly til og fra destinationen, transport til og fra savannen og kysten, indkvartering, mad samt to safariudflugter om dagen.

På Karen Blixen Camp er drikkevarer også med. Der er ingen ubehagelige overraskelser i budgettet. De eneste andre udgifter er vaccinationer, visum, drikke- og lommepenge. 

Ekstra Bladets udsendte rejste med Africa Tours, som har gratis rejseforedrag i hele landet. Læs mere på www.africatours.dk

Islands fantastiske natur  

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?