Far anholdt i Abu Dhabi: Filmede lufthavnsansatte

Familiemedlemmer til den amerikanske mand undskylder nu offentligt til myndighederne i de Forenede Arabiske Emirater i håbet om, at de løslader ham

En amerikansk far har været fængslet i Abu Dhabi i en uge, fordi han filmede sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Foto: Arkiv/Colourbox
En amerikansk far har været fængslet i Abu Dhabi i en uge, fordi han filmede sikkerhedspersonalet i lufthavnen. Foto: Arkiv/Colourbox
Følg Ferie

En amerikansk statsborger ved navn Joseph Lee blev mandag i sidste uge anholdt i Abu Dhabis Internationale Lufthavn - angiveligt fordi, han filmede sikkerhedspersonalet i lufthavnen.

En uge efter har hans familie, der nu undskylder og bønfalder myndighederne i de Forenede Arabiske Emirater om at løslade ham, ikke hørt fra Joseph.

Det skriver flere amerikanske medier - heriblandt NBC.

Den 20. november mellemlandede Joseph og hans søn, Jonathan, i Abu Dhabi på vej hjem til USA fra en familieferie i Thailand.

Efter den forlængede mellemlanding i de Forenede Arabiske Emirater var far og søn mere end klar til at rejse hjem til Austin, men uheldigvis blev Joseph Lee udvalgt til et ekstra sikkerhedstjek, og de blev derfor adskilt fra hinanden.

Kort efter modtog Jonathan dog et opkald fra sin far, som blev tilbageholdt af sikkerhedspersonalet, fordi han angiveligt havde filmet dem, da de havde gennemsøgt hans værdier, hvilket er ulovligt i landet.

- Jeg tror, han filmede dem, fordi han følte sig uhøfligt og uretfærdigt behandlet, og i Abu Dhabi er det en ret alvorlig lovovertrædelse at filme den slags, siger Jonathan til NBC.

Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini

Dukkede aldrig op igen
Ifølge sønnen var faren dog ikke bekymret og forsikrede Jonathan om, at han nok skulle blive løsladt hurtigt igen, men da faren ikke dukkede op på flyet, begyndte Jonathan at blive nervøs.

Jonathan og hans søster Elaine forsøgte derfor adskillige gange at ringe til den amerikanske ambassade i Abu Dhabi for at få mere information, men først torsdag - 3 dage senere - lykkedes det søskendeparret at få at vide, at deres far var blevet fængslet.

- De (ambassaden, red.) ved ikke, hvad han bliver sigtet for. De ved ingenting. De ved bare, at han bliver tilbageholdt i Al Wathba-fængslet, siger den chokerede Jonathan til Fox News.

Laura risikerer dødsstraf i Egypten: Nu er der nyt i sagen

Det desperate søskendepar bønfalder derfor nu myndighederne i De Forenede Emirater om at løslade deres far:

- Vi vil bare gerne have, at myndighederne ved, at det var en ærlig fejl. Han mente ikke noget ondt med det og havde ingen skumle hensigter, siger Elaine til Fox News.

Jamie idømt fængsel for at røre mands hofte i Dubai: Nu er der godt nyt

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.