Annonce:
Annonce:

Far tog sin datter med i Disney World: Det har kostet skatteyderne over en million kroner

En engelsk far ville ikke betale en bøde for at have taget sin datter med på ferie midt i skoletiden. Nu er han blevet dømt efter en to år lang retssag, der har kostet de engelske skatteydere mere end en million danske kroner

Det blev en dyr affære for en engelsk far at tage sin datter med til Disney World. Foto: AP/Peter Cosgrove
Det blev en dyr affære for en engelsk far at tage sin datter med til Disney World. Foto: AP/Peter Cosgrove
Annonce:
Følg Ferie

I april 2015 valgte engelske Jon Platt at tage sin dengang 7-årige datter med på en syv dage lang familieferie til Disney World i Florida.

Det lyder måske som en utrolig god idé for mange forældre, som sikkert kunne finde på at gøre det samme for deres børn. Problemet i dette tilfælde er bare, at datterens skole ikke var synderlig tifredse med, at en af deres elever udeblev fra skole i en hel uge.

Derfor gav de ham en bøde på 500 kroner.

Den 46-årige far mente dog ikke, at bøden var fair, og derfor nægtede han at betale den, hvilket medførte en to-år-lang juridisk kamp mellem ham og skolen, som først endte i fredags og samlet set har kostet de britiske skatteydere omkring 1,1 million kroner.

Det skriver adskillige internationale medier, heriblandt News.com.au.

Hold på hat og briller: Ny vanvittig rutsjebane med en fart på 115 km/t

Annonce:

Betinget dom og bøde
Jon Platt fik først medhold i sagen af den engelske landsret, men deres Højesteret underkendte beslutningen og dømte ham fredag for 'ikke at have sikret sin datters deltagelsespligt i skolen'. Han fik en betinget dom på 12 måneder samt en samlet bøde på cirka 17.000 danske kroner.

- Det er slut for mig nu. Det er kommet for langt, og der er blevet brugt alt for mange penge både af mig og skatteyderne, lød det efterfølgende fra Jon Platt, som fortsatte:

- Jeg har brugt 30.000£ (250.000 kroner, red.) og det er blevet beregnet, at skatteyderne har brugt 140.000£ (1,1 million kroner, red.).

Ifølge News.com.au er de 1,1 millioner kroner nok til at betale hele seks læreres løn i et år.

- Der er blevet brugt alt for mange penge nu, så jeg vil ikke anke den (dommen, red.). Jeg er ikke enig i dommerens beslutning, men jeg respekterer den, siger Jon Platt og fortsætter:

- Jeg er sikker på, der er forældre derude, som hader mig, og jeg sikker på, der er nogle, som synes, jeg er en helt, men når alt kommer til alt, så mødte jeg op i retten for at sige, at jeg ikke var skyldig i en forbrydelse, jeg ikke har begået.

Jon Platt snakker med pressen i 2016:

Annonce:

Skolens regler 'uklare'
Ifølge Paul Greatorex, som forsvarede Jon Platt i sagen, var dokumenterne fra skolen 'komplet uklare', og det var ikke tydeligt nok, at en ikke-godkendt ferie ville give bøde samt en retsforfølgelse, hvis den ikke blev betalt, skriver News.com.au.

Det var dommer Jeanni Walker dog ikke enig i:

- Omstændighederne i sagen er tydeligvis brud på skolens regler, lød det fra dommeren.

Ifølge Jon Platt var beslutningen om at lægge familieferien midt i datterens skolegang ikke fordi, det var billigere, men fordi det var umuligt at finde et tidspunkt, hvor alle hans børn havde fri, da de går på forskellige skoler.

Jon Platts syv-årige datter havde i øvrigt deltagelsesprocent på skolen på mere end 92 procent på daværende tidspunkt.

- Hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, og jeg vidste, hvad jeg vidste i dag, ville jeg have betalt bøden på 60£ (500 kroner, red.), lød det tirsdag fra Jon Platt til 'This Morning', skriver News.com.au.

Annonce:

- Det har været en latterlig dyr proces, men nogle gange bliver du nødt til at stå op for, hvad du tror på, lød det fra Jon Platt, der ikke er gået helt ned med flaget, selvom han nu er 'kriminel':

- Det er et æresmærke. Jeg er egentlig ret glad for at være kriminel, når det er for at tage min datter med på ferie. Hvis det er prisen at betale, så er det en pris, jeg er villig til at betale.

Fem fantasifulde temaparker i Norden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: