Ferie-frygt: Så bange er vi på ferien

Ny undersøgelse viser, at hver anden dansker er bange for blandt andet sygdomme, røveri og terror, når de er ude at rejse

Halvdelen af de rejsende danskere er bange for ubehagelige hændelser eller uheld, når de rejser afsted på ferie. Foto: /ritzau/Kristian Linnemann
Halvdelen af de rejsende danskere er bange for ubehagelige hændelser eller uheld, når de rejser afsted på ferie. Foto: /ritzau/Kristian Linnemann

Når kufferten er pakket og gps'en er sat til destinationen 'ferie', efterlader vi en masse ting herhjemme. Men desværre er en de ting ikke frygten. En ny undersøgelse viser nemlig, at hver anden dansker er bange for at blive udsat for ubehagelige ting, når de krydser den danske grænse.

Især den stigende mængde terror i de europæiske lande har sat sine præg, viser undersøgelsen, som er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Hver femte dansker giver nemlig udtryk for, at de er bange for at blive ramt af terror, når turen går til udlandet.

Hønemor og far
Derudover er det især børneforældre, der bekymrer sig ekstra meget, når de rejser. Hver tredje forælder er bange for, at deres børn bliver væk, eller at de kommer til skade og må på hospitalet eller til lægen.

-  Det er ikke unormalt, at børn bliver syge eller kommer til skade på ferien. Heldigvis er det ofte mindre ting, de kommer ud for, og i de fleste tilfælde kan det klares med let behandling. Det er eksempelvis dårlig mave, solskoldning eller mindre skader fra eksempelvis leg. Altså ting som også sker, når børnene er hjemme i Danmark. Men når tingene sker et fremmed sted, så kan det selvfølgelig være ekstra ubehageligt for både børn og forældre, siger Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda Rejseforsikring.

Se også: Advarer mod farlig ferie-trend: Kan medføre hjerneskader og dødsfald

Ingen rejseforsikring eller blåt sygesikringskort
Ifølge Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring kan danskere dog godt tage det en lille smule med ro. Et kig i deres skadehistorikker viser nemlig, at mange af de alvorlige ting, som danskerne er mest bange for, meget sjældent sker.

De råder dog alligevel folk til at tage forholdsregler, da det kan være med til at give dem ro i sindet og nyde ferien:

- Vi bliver i højere grad end tidligere kontaktet af kunder, der bekymrer sig om, hvad de skal gøre, hvis de kommer ud for voldsomme ting. Overordnet set er vi rigtig glade for, at mange kontakter os med spørgsmål. Det er nemlig altid godt at være forberedt. Også selvom der er meget lille risiko for, at man bliver udsat for nogle af de her ubehagelige ting, som mange er bange for, siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring, og uddyber:

- Den type skader, som danskerne får, når de rejser, har ikke ændret sig i flere år. Det er stadig dårlig mave og mindre skader fra trafikken og ulykker, der er det mest normale.

På trods af at hver anden dansker altså er bange for at blive ramt af ubehagelige hændelser eller uheld på ferien, så viser undersøgelsen alligevel, at hver femte dansker tager på ferie uden rejseforsikring, og at hver ottende rejser uden at have det blå sygesikringskort med i bagagen.

Se tallene: Det er vi bange for på ferien

At blive syg/komme til skade så jeg må til læge eller på hospital: 23%

At blive syg/komme til skade så ferien bliver afbrudt: 22%

At blive udsat for røveri: 22%

Terror: 22%

At blive udsat for tyveri fra hotelværelse eller bil: 18%

At mit barn bliver sygt/kommer til skade, så det må til læge eller på hospital: 16%

At mit barn bliver væk: 15%

At blive ramt af naturkatastrofer: 9%

Flygtninge på destinationen: 4%

Andet: 1%

Intet af ovenstående: 46%

Ved ikke: 5%

Kilde: Kantar Gallup

Se også: Skjulte gebyrer: Sådan undgår du at betale ekstra for din flybillet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen