Scor kassen på dit tomme sommerhus

Bestem selv, hvem der lejer det

Står sommerhuset og samler støv? Tjen gode penge på at leje det ud til folk, du selv vælger. (Polfoto)
Står sommerhuset og samler støv? Tjen gode penge på at leje det ud til folk, du selv vælger. (Polfoto)

Rigtig mange danske sommerhusejere går glip af gode penge ved ikke at leje det ud, når de ikke bruger det.

For nogles vedkommende gør det sig givetvis gældende, at sommerhuset har et meget personligt præg, og at man derfor ikke føler, at det lever op til de vanlige udlejningsstandarder, hvor huset er ganske blottet for personligt udtryk.

Men hos udlejningsportalen Airbnb giver det langt mere mening, idet du i forhold til de vanlige bureauer er i direkte kontakt med den person, der ønsker at leje din sommerresidens og dermed kan afstemme ønsker til, hvordan boligen ser ud, og hvor meget du eventuelt behøver at fjerne.

Du skal altså selv stå for det meste, men til gengæld slipper du med at betale et gebyr på tre procent af udlejningssummen, hvilket er ganske fordelagtigt sammenlignet med de op til 60 procent, som nogle andre udlejningsbureauer tager.

Og der er gode penge at tjene.

- Hvis man har mod på at leje sit sommerhus ud, så viser vores beregninger, at den typiske udlejer kan tjene op til 23.000 kroner om året, og der er sågar historier om udlejere, der tjener op til 64.000 kroner om året, siger skandinavienchef i Airbnb, Ole Ruch.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere